Dier kwijt?

Dier kwijt?

Bent u uw dier kwijt? Lees hieronder wat u kunt doen om uw dier zo snel mogelijk terug te vinden.

1. Is uw dier gechipt? Controleer dan op www.chipnummer.nl of de chip goed geregistreerd is en of uw contactinformatie nog actueel is. Is uw telefoonnummer of adres veranderd? Update deze informatie dan zo spoedig mogelijk.

2. Kijk op onze pagina Gevonden dieren of uw dier al gevonden is en bij ons verblijft. Staat uw dier er niet bij? Houd de pagina en het daar vermelde Instagram-account dan goed in de gaten. U mag ook altijd zelf komen kijken of uw dier bij ons zit.

3. Geef de vermissing van uw huisdier aan ons door. Klik hier om uw dier bij ons als vermist op te geven. Let op: hiermee geeft u de vermissing van uw huisdier alléén door aan Dierentehuis Stevenshage en niet bij onderstaande organisaties.

4. Meld de vermissing van uw huisdier altijd zelf bij:

5. Op de website van Stichting Amivedi vindt u nog meer tips om uw dier terug te vinden.

Kosten

Voor een dier dat retour eigenaar gaat brengen we intake kosten van €20,- (incl. eventueel vervoer door de Dierenambulance), pensionkosten en eventueel gemaakte medische kosten (zoals wettelijk verplichte vaccinaties) in rekening.

Chippen

Zorg dat uw dier gechipt is! Dierenhulporganisaties kunnen de chip uitlezen en contact met u opnemen als uw dier gevonden is. U kunt zelf het chipnummer van uw dier invoeren op www.chipnummer.nl en de registratie van uw dier bekijken. Let op: zorg altijd dat uw contactgegevens bij de chipregistratie up to date zijn! Pas de gegevens in de chipregistratie van uw huisdier dus altijd aan als uw telefoonnummer of e-mailadres verandert of als u verhuist. Bij veel gechipte dieren is deze informatie niet up-to-date, waardoor de eigenaar ondanks de chip alsnog niet gevonden kan worden.

Het is altijd een mooi moment als we dier en baasje met elkaar kunnen herenigen!

Zorg dat uw dier gechipt is!