Intussen in het asiel: Weinig honden

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Een opmerking die we nog wel eens horen: “Wat hebben jullie maar weinig honden zitten”. Afhankelijk van hoe bewerkelijk de honden van dat moment zijn, zullen we die opmerking beamen of tegenspreken.

Klik hier voor een actueel overzicht van de plaatsbare honden van Dierentehuis Stevenshage

Hondenbosbruin

De laatste weken schommelt het aantal asielhonden rond de 10. Dan komt er eentje bij, dan wordt er weer eentje geplaatst. Afgelopen zondag komen er drie hondjes binnen wier baasje is overleden. Als de hondjes net geïnstalleerd zijn in hun nieuwe onderkomen, staat er een bekende van de eigenaar op de stoep die graag één van de meisjes een thuis wil geven. Dat mag. Curley en Lady zwaaien hun ‘zusje’ uit en blijven bij ons.

Op maandag regent het pijpenstelen. De hele dag. Onze vrijwilligers waden zich dapper een weg door gordijnen van regen en bombardementen met hagel. Het hondenbos heeft veel weg van een zwembad, gevuld met kleurspoeling. De honden beginnen de dag in hun eigen vachttint maar zijn aan het einde van hun speelsessies egaal modderkleurig. De vrijwilligers mogen meedelen in deze vreugde en verlaten het asiel gehuld in de nieuwe Wella kleur “hondenbosbruin”.

Chihuahua Bambi

Op dinsdag moet chihuahua Bambi naar de dierenarts voor haar kennelhoestenting. Bambi is nog wat verlegen maar inmiddels idolaat van Marianne en gedraagt zich keurig. Marianne heeft een lang gesprek met mensen die interesse hebben in Bambi. Nu zijn er veel mensen geïnteresseerd in Bambi want tja, chihuahuas zijn populair. De selectie is streng, Marianne geeft haar oogappel niet zomaar aan iemand mee.

Bambi is geen hondje om in een handtasje mee rond te sjouwen voor de show, Bambi is een sportief tiepje met een hoog energieniveau. Deze mensen voldoen helemaal aan ons profiel en vanuit Helmond maken ze vrijdags de reis naar Leiden om kennis te maken met Bambi. Het klikt en Bambi mag, bij wijze van uitzondering omdat het zo’n lange rit is, meteen mee om te gaan oefenen op haar zachte G.

Shih-tzu Lady

Lady – die van zondag – moet ook een check-up en heeft besloten dat zij haar tandjes níet laat zien aan die enge man. Lady is een shih-tzu en ruim 15 jaar oud. We vergeven haar daarom graag haar stijfkoppigheid. Dierenarts Roel geeft ons de tip om “tandjes kijken” met haar te gaan trainen en we knikken braaf. Ja dokter.

Later die dag komt er een oudere dame binnen met haar zoon en schoondochter, op zoek naar een lief hondje. Ter plekke zien we een lampje boven Marianne’s hoofd verschijnen. Ze haalt Lady uit de kennel en zet haar terloops bij mevrouw op schoot. Lang verhaal kort: donderdags gaat Lady mee voor een proefdagje. Ze mag blijven. Niet onverwacht want Lady is een schatje, vinden we allemaal. Ze krijgt een make-over van schoondochter (zie voor-en-na-foto’s hieronder) en zo is onze 15-jarige Lady binnen een week weer onder de pannen.  “Tja” zegt Marianne bescheiden “mensenkennis…”

De bejaarde shih-tzu Lady krijg een make-over bij haar nieuwe baasjes.

Jack Russel Daisy

Jack Russell senior Daisy logeert al heel wat langer bij ons. Ook voor haar is er deze week plotseling belangstelling en wel uit Zeeland. Ook zij staat dinsdag bij dierenarts Roel op tafel. Ze heeft een krasje op haar hoornvlies. Het gaat beter maar we moeten het zalven nog een week voortzetten. Dat doen we trouw driemaal daags, want we hopen van harte dat we Daisy mogen uitzwaaien naar het Zeeuwse. Daisy is namelijk dol op water en dat hebben ze naar verluidt in Zeeland volop.

Speurneuzen op Schiphol

Voor Podenco kruising langpoot Duma is het gras aan de overkant altijd groener. Hij is al een aantal keren over het hek van ons speelbos geklommen en ontsnapt. Als gevolg daarvan mag hij niet meer los op het bos. Terwijl we woensdag aan het overleggen zijn met een hekkenspecialist over hondvriendelijke anti-uitbraak-hek-maatregelen, is Duma op proef mee naar Schiphol. Niet omdat hij zou kunnen leren vliegen met die oren, maar om te testen of hij geschikt is voor een carrière als speurhond (u weet wel, net als onze Tommy). Van tevoren heb ik er een hard hoofd in. Duma is een superleuke hond, maar drúk. En wild. Springerig. En, nou ja, drúk.

Halverwege de dag krijgen we een filmpje geappt. Met een kalme, beheerste en secuur naar zijn bal zoekende Duma.

Lolbroek Shadow is ook mee naar Schiphol. Ietwat onder de indruk van zijn nieuwe omgeving, doet hij ook heel goed zijn best. “Is hij moe of staan zijn oren altijd zo?” wordt er nog gevraagd. Zowel Duma als Shadow mogen op vervolg-test. Duimen dus maar.

Code rood

Donderdag is het code rood, wat zoveel wil zeggen als “vliegende storm”. Desondanks melden twee dappere vrijwilligers zich bij Marianne. Het 3M topteam Marianne, Marion, Monique klaart de klus zonder weg te waaien of met honden te vliegeren.

En vandaag, zaterdag, gaat ons Mechelse enfant terrible Femke op háár proefdag. Vooraf fluisteren we haar in hoe ze haar beste pootje voor kan zetten. Femke is heel lief, maar kan soms wel eens per ongeluk een verkeerde beslissing nemen. Ook adonis Argos krijgt vandaag bezoek van zijn -hopelijk- mogelijke nieuwe baasjes.

Tien honden in het asiel. Máár 10 honden zegt men dan…

Klik hier voor het actuele overzicht van onze plaatsbare honden.

Laatste blog & nieuws

Nieuws
24 april 2024

Loopt u met ons mee?

Onze jaarlijkse collecteweek komt er weer aan: van 21 tot en met 25 mei gaan we langs de deuren. Meld u nu aan als collectant en help de dieren in uw regio!

Nieuws
20 april 2024

Paasuitdaging levert ruim 5000 euro op!

Weet u het nog? In maart deden we mee met de Paaschallenge van Stichting Dierenlot, met een Dog Survival Run, de Paas Bake Sale, shoppen in ons tweedehands winkeltje…alles om geld op te halen voor de asieldieren. En dat is gelukt! Wij zijn alle gulle dierenvrienden zeer dankbaar!

Evenement
18 april 2024

Bied mee op echte kunst en steun de asieldieren!

Eenmaal, andermaal… Heeft u ooit een kunstveiling willen bijwonen? Dit is uw kans! Kom op vrijdagavond 3 mei naar de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. En wie een kunstwerk koopt, steunt de asieldieren!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren