Vacature bestuurslid Dierentehuis Stevenshage

Vacature bestuurslid Dierentehuis Stevenshage

VACATURE GESLOTEN – U kunt niet meer reageren.

Vrijwillige functie voor ongeveer 3 uur per week

Wie zijn wij?

Dierentehuis Stevenshage
De Stichting Dierentehuizen Leiden en Omstreken beheert Dierentehuis Stevenshage aan de Kenauweg te Leiden. In het asielgedeelte verzorgen wij de opvang, verzorging en plaatsing van zwerf- en afstandsdieren die afkomstig zijn uit ons verzorgingsgebied. Dit gebied bestaat uit de gemeenten Kaag en Braassem, Katwijk (Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg), Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Teylingen (Sassenheim, Voorhout en Warmond), Voorschoten en Zoeterwoude. Op jaarbasis vangen wij circa 800 honden, katten, konijnen, knaagdieren en (tamme) vogels op. Naast het asiel is Stevenshage ook een dierenpension. Bij ons dierentehuis werken 7 medewerkers en ruim 70 vrijwilligers.

Bestuur
Op dit moment bestaat ons bestuur uit vijf leden: voorzitter, secretaris, penningmeester en twee algemeen bestuursleden. Ieder bestuurslid heeft een eigen portefeuille. De precieze taakverdeling vindt plaats in onderling overleg en is afhankelijk van de onderwerpen die spelen. Wij vergaderen één keer per maand, op de tweede woensdag van de maand in de avonduren. Naast onze aandacht voor reguliere zaken, richten wij ons vooral op de verdere uitbouw van een bestendige toekomst van onze organisatie. Onderdelen hiervan zijn doorontwikkeling van onze relaties met gemeenten, herijking van sponsor- en fondsenwerving en (boven)regionale samenwerking met partners.

Wat zoeken wij?

Gezien het naderende vertrek en/of doorschuiven van twee bestuursleden, zijn wij op zoek naar een algemeen bestuurslid en een bestuurslid die de secretarisfunctie wil gaan vervullen.

Wat vragen wij?

  • Je bent in staat om de visie en het meerjarenbeleid van het asiel actief invulling te geven; je ziet mogelijkheden en ontplooit initiatieven;
  • Je beschikt over ontwikkelde competenties als: initiatiefrijk, samenwerkingsgericht, resultaatgericht, organisatiesensitief en besluitvaardig;
  • Een achtergrond in communicatie en/of ICT en/of ervaring met sponsor- en fondsenwerving is een pré;
  • Natuurlijk heb je affiniteit met dieren(welzijn), een dierenasiel en de doelen die zij nastreeft.

Wat bieden wij?

  • Een bestuur dat stuurt op hoofdlijnen en actief invulling geeft aan haar visie en meerjarenbeleid;
  • Enthousiaste mede-bestuursleden, die ruimte bieden voor eigen inbreng en initiatieven;
  • Mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan het dierenwelzijn in onze regio;
  • Vele dankbare dieren (en verzorgers) binnen én buiten het asiel!

Meer informatie of interesse?

Neem vóór 15 oktober 2023 contact op en stuur je vraag of sollicitatie (kort CV en motivatie) naar stichting@dierenasielleiden.nl ter attentie van het bestuur.