Dierenafdelingen asiel weer geopend na verdenking schimmelinfectie

Categories
Nieuws

Update 9 januari 2018: Onze afdelingen met plaatsbare dieren zijn weer geopend! Uit de testen is gebleken dat de schimmelbesmetting zich niet verder door ons asiel of pension heeft verspreid.

Helaas is er deze week een schimmelinfectie geconstateerd bij twee van onze asielkatten. Infectie met deze schimmel (“ringworm”) is een op zich onschuldige aandoening, die echter wel besmettelijk is tussen diersoorten onderling en tussen mensen en dieren. Er staan testen op kweek van een aantal andere katten om te kijken in hoeverre de besmetting zich heeft verspreid. Terwijl we op de uitslag wachten, beschouwen we alle asielkatten als mogelijk besmet. Hierdoor is het tijdelijk niet mogelijk om onze asielkatten te bezoeken en kan voor onze asielhonden een kennismaking alleen op afspraak plaatsvinden. We rekenen hiervoor op uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Nieuws
19 juni 2024

Leesvoer voor de zomer: de nieuwe Beestenbende!

Spelen is goed voor dieren! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat en nog veel meer leest u in de gloednieuwe editie van ons lijfblad Beestenbende. Met onder meer een charme-offensief van covergirl Jaimy, een interview met vrijwilligster Indy en een woordzoeker voor op het strand.

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

Blog
8 juni 2024

Kittens in het asiel

Kittens zijn doorgaans razend populair, zeker wanneer het de eerste van het jaar zijn. Begin mei was het bij ons zo ver: het eerste nestje vrolijke, gezonde pluizebolletjes is klaar voor een nieuw thuis. Binnen de kortste keren stromen er tientallen inschrijvingen binnen voor slechts vijf kittens. Lees in het blog hoe we dàt nou aanpakken…

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren