Vicky

Soort Hond
Sexe Teef
Ras Griekse kruising
Kleur Zwart/wit
Leeftijd Volwassen
Klik op onderstaande link voor alle informatie over adoptie van een hond. Informatie over adoptie
  • cancel Kan bij katten
  • help Kan bij andere honden
  • cancel Kan bij kleine kinderen
  • help Kan bij grote kinderen
  • cancel Kan in de auto
  • cancel Kan alleen thuis zijn
  • check_circle Gesteriliseerd
Heeft u interesse? Klik dan op de onderstaande knop en vul het formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vicky is onze schone Griekse dame, geboren rond december 2020 en gesteriliseerd. Vicky is een schatje, maar ook zo onzeker. Ze heeft een aantal gedragingen die we vaker zien bij buitenlandse honden. Het vertrouwen in een eigen baasje kan wat langer duren, visite wordt niet altijd op prijs gesteld en waaks is ze zeker.

Wat Vicky nodig heeft is een duidelijke en consequente baas die op een positieve manier haar zelfvertrouwen laat groeien. Dit zal met vallen en opstaan gebeuren, dus het is belangrijk dat je als eigenaar beschikt over een goede dosis doorzettingsvermogen. Vicky is gelukkig een slimme meid die graag leert, maar teveel stress en spanning kunnen haar leervermogen blokkeren. Daarnaast kan twijfel bij de eigenaar ervoor zorgen dat Vicky besluit zelf beslissingen te nemen en dat zijn eigenlijk altijd de verkeerde. Ook is ze zeer waaks (ze heeft een harde blaf), beschermend over haar eigen mensen en een tikkeltje jaloers. Dat heeft ze zowel naar mensen als naar andere honden. Je kan haar als mens echt niet zomaar aaien, ze heeft in het verleden in deze situatie al meerdere malen gehapt. Ook naar andere honden is ze niet handig in haar communicatie, wat nogal eens tot conflicten kan leiden. Maar ze heeft ook zeker speelmaatjes waar ze heerlijk mee kan raggen. Katten en Vicky is een echte no-go, daar wordt ze ontzettend fel van.

Bij Vicky draait alles om vertrouwen, zij gaat eigenlijk uit van het slechtste en schiet daarom snel in een zelfverdedigingsmodus. Kan je dat als eigenaar ombuigen, dan heb je echt een tophondje aan Vicky en doet ze het liefste alles met je. Het nadeel wat daar dan weer aan kleeft is dat ze niet wil dat je haar als eigenaar alleen laat. Alleen thuis blijven is echt een dingetje en hebben de vorige eigenaren haar niet aan kunnen leren. Ook heeft Vicky veel kauw-behoefte om alles wat ze meemaakt te verwerken.

Of te wel, Vicky is absoluut geen kant en klaar hondje, maar ze is het o zo waard! Als je eenmaal als eigenaar die vertrouwensband heb opgebouwd, dan is ze je vriendin voor je leven. Wie smelt bij dit lieve koppie, heeft ervaring met dit type karaktertje, woont in een rustige en hond-luwe omgeving en wil niets liever dan aan Vicky haar zelfvertrouwen te werken? Dan wacht Vicky met smart!

Medische aandachtspunten: gevoelige darmen. Te dik.

Vicky zit sinds 10-12-2023 in ons asiel en heeft een schofthoogte van ongeveer 50 cm en weegt 28 kg

Heeft u interesse? Klik dan op de onderstaande knop en vul het formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren