Kobus

Soort Hond
Sexe Reu
Ras Kruising Stafford
Kleur Bruin-wit
Leeftijd Volwassen
Klik op onderstaande link voor alle informatie over adoptie van een hond. Informatie over adoptie
  • cancel Kan bij andere honden
  • cancel Kan bij katten
  • cancel Kan bij kleine kinderen
  • check_circle Kan bij grote kinderen
  • check_circle Kan alleen thuis zijn
  • check_circle Kan in de auto
  • check_circle Gecastreerd
Heeft u interesse? Klik dan op de onderstaande knop en vul het formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Kobus is onze knappe kruising Stafford/Mechelse Herder, gecastreerde reu, geboren november 2019. Hij woonde samen met een andere reu en ergens is het mis gegaan en konden die 2 niet meer samen in 1 kamer verblijven. Kobus heeft dit gedrag helaas doorgezet naar andere honden als hij uitgelaten werd. Is het frustratie, is het angst, is het haat, is het een combinatie? Wij kunnen niet in zijn koppie kijken, maar heftig is het wel. Het moment kwam dat Kobus alleen nog maar in de tuin zijn behoefte kon doen en vaak in de bench moest. De eigenaar gunde Kobus een leven met meer vrijheid in huis en ook weer ontspannen wandelingen en klopte bij ons aan. Het valt natuurlijk niet mee voor een hond om in een asiel te zitten met andere honden, zonder enige controle over je omgeving, of jezelf. Kobus wordt op tijden uitgelaten als de andere honden in de kennel zitten. Stiekum vindt hij het natuurlijk wel leuk dat hij zo’n speciale behandeling krijgt. Helaas kunnen we de buitenwereld niet op Kobus afstemmen. Ondertussen zijn we volop met hem aan het trainen, zodat hij leert de juiste keuzes te maken die wij als mens wenselijk vinden en zo met zijn omgeving om te kunnen gaan. Eerst maar leren dat het bij de mens veel leuker is dan te reageren op alles en iedereen om je heen. Kobus is een vlotte leerling en hij maakt al steeds meer stapjes in de goede richting. Maar dit gaat natuurlijk met vallen en opstaan en we hebben nog een lange weg te gaan. Toch gaan we deze jongen onder de aandacht brengen, wie weet heeft iemand de juiste woonomgeving en valt op zijn mooie koppie. Het moet dus een hele rustige omgeving zijn waar je niet om de paar minuten een andere hond tegenkomt, bij mensen die bekend zijn, of ervaring hebben met diervriendelijk trainen. De wandelingen moeten trainingsmomenten zijn, maar er moet eerst veel geoefend worden op eigen terrein. De focus moet bij zijn baasje liggen en niet bij zijn omgeving. De omgeving moet “none of his business” worden. Deze knul is een schat van een hond en er zit echt potentie in, alleen gaat dit veel tijd en geduld vergen. Voor al deze geïnvesteerde energie, krijgt u een zachtaardig en vriendelijk maatje voor het leven! Wie o wie wil voor Project Kobus gaan?

Kobus zit sinds 25 mei 2023 in ons asiel en heeft een schofthoogte van ongeveer 60 cm en weegt 24 kg

Heeft u interesse? Klik dan op de onderstaande knop en vul het formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren