Elmo

Elmo
Soort Kat
Sexe Kater
Ras Europese korthaar
Kleur Zwart
Leeftijd Volwassen
Klik op onderstaande link voor alle informatie over adoptie van een kat. Informatie over adoptie
  • cancel Kan bij andere katten
  • cancel Kan bij honden
  • cancel Kan bij kleine kinderen
  • help Kan bij grote kinderen
  • cancel Kan in een flat
  • check_circle Kan in de tuin
  • check_circle Gecastreerd
Heeft u interesse? Klik dan op de onderstaande knop en vul het formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Elmo is een kater van 8 jaar oud. De situatie om hem heen, was zodanig veranderd, dat hij hierin niet meer kon aarden.

Deze knul houdt ervan om lekker zijn eigen gang te gaan en geniet van het kat zijn. Lekker buiten spelen, op bed slapen, op schoot bij de baas en achter een hengel aanrennen, hij doet het allemaal. Uiteraard natuurlijk alleen wanneer hij daar zin in heeft, daar ben je nou eenmaal een kat voor.

Elmo is graag buiten en kan zich er uren vermaken, jaagt ook veel en hij zal trots zeggen dat hij er ook goed in is. Elmo kan overkomen als een macho, voor honden stapt hij niet opzij, wat natuurlijk niet altijd handig is. Naar andere katten blijkt hij eerder wat onzeker. Bij ons loopt hij los in een groep. Hij is nooit degene die ruzie zoekt, of uithaalt wanneer andere katten plots neus aan neus met hem staan (ook al zie je duidelijk aan hem dat hij dit best spannend vindt).

We merken dat hij eerder het onderdeurtje is. Sommige katten hebben het regelmatig op hem voorzien en pesten hem dan ook.

Voor hem is het fijn als hij in een straat wordt geplaatst waar er geen andere, dominante katers zijn, daar kan hij onrustig van worden. Een kattenluik is voor Elmo ook wel een must, zodat hij zelf kan bepalen wanneer hij naar buiten en naar binnen kan. Heeft hij die optie niet dan gaat hij sproeien.

Als hij binnen is wil hij graag spelen met de baas en uiteraard wordt hij ook blij rond etenstijd en komt je dan blij tegemoet. Verder komt hij regelmatig een knuffel halen en komt op schoot wanneer hij daar zin in heeft. Alleen door mensen die hij vertrouwd en die tot zijn beste vrienden behoren, laat hij zich optillen en kan dan soms ook wel even over je schouder blijven hangen.
Bij visite of kinderen loopt hij weg, dat is echt te druk voor hem. Vreemde geluiden vindt hij toch ook wel spannend en hij wordt het liefst in een rustig huishouden geplaatst.

Elmo krijgt blaasdieet.

Heeft u interesse? Klik dan op de onderstaande knop en vul het formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren