Leidse DZB Ecotuin helpt asielkonijnen van Stevenshage

Categories
Nieuws

Onze asielkonijnen krijgen gratis onbespoten wortelloof dankzij de DZB Leiden Ecotuin! Hier verbouwen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op ecologische wijze groenten en fruit. De groenten worden in het seizoen verkocht aan cateringbedrijven en restaurants. Op donderdagen is de Ecotuin aan de Nachtegaallaan 41 in Leiden van 09.00 tot 16.00 uur open voor verkoop aan particulieren. Op de Facebook pagina van DZB Ecotuin Leiden verschijnen regelmatig updates met het actuele aanbod. Er blijft regelmatig groente over, die door vrijwilliger Suzan met de fiets wordt opgehaald voor de konijnen bij Dierentehuis Stevenshage. Dat past natuurlijk helemaal bij het groene karakter van Dierentehuis Stevenshage.  Op de foto genieten asielkonijnen Chummy en Pim van vers, lokaal en ecologisch geteeld wortelloof. DZB Ecotuin teamleider Miquel Heemskerk: “Door deze samenwerking hoeven we niets weg te gooien en helpen we niet alleen mensen, maar ook dieren in de Leidse regio!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Evenement
27 juni 2024

Kom naar de Open Dag van de Duinvallei

Op zaterdag 29 juni kun je tijdens de Open Dag van de Duinvallei in Katwijk een kijkje nemen op deze mooie locatie. Wij zijn aanwezig met een kraampje met hondenspulletjes, er is een hondenspeelplaats, speeltuin, tiny houses en nog veel meer!

Nieuws
19 juni 2024

Leesvoer voor de zomer: de nieuwe Beestenbende!

Spelen is goed voor dieren! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat en nog veel meer leest u in de gloednieuwe editie van ons lijfblad Beestenbende. Met onder meer een charme-offensief van covergirl Jaimy, een interview met vrijwilligster Indy en een woordzoeker voor op het strand.

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren