Kunstveiling brengt ruim 300 euro op voor de asieldieren!

Categories
Nieuws

Begin mei waren we uitgenodigd bij de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. Een deel van de opbrengst is bestemd voor Stevenshage. Er werd enthousiast geboden op de 15 werken van verschillende (internationale) kunstenaars. De gehele veiling bracht maar liefst 315 euro op, dat artiest Bobo graag aan de asielkonijnen doneert om extra lekker hooi van te kopen!

Vrijwilligsters Annegien en Laura waren namens het Dierentehuis Stevenshage aanwezig. Ze vertelden over ons werk én lieten het door voormalig asielkonijn Bobo gemaakte schilderij veilen.

Wij zijn de kunstenaars en kopers van de artistieke werken èn Floor, Marieke, Quirine, Juliet en Suzanne van de L.K.V. kunstveilingcommissie zeer dankbaar voor dit leuke en bijzondere initiatief met een geweldige opbrengst voor de dieren!

Kunstenaar Bobo

Asielkonijn Bobo (8) maakte het unieke werk Worteltjes in het groene gras. Bobo heeft deze compositie met zorg, liefde en aandacht vervaardigd tijdens zijn verblijf bij Dierentehuis Stevenshage, daarbij een heel klein beetje geholpen door zijn muze, Eline. Als bewijs van echtheid heeft hij een tandtekening achtergelaten op de rand van het doek.

“Kunst” zo zegt Bobo “heeft me door een zware periode in mijn leven heen geholpen. Ze hebben uitstekend voor me gezorgd bij Stevenshage, maar er waren wel eens dagen dat ik het niet meer zag zitten. En op die momenten zorgden de gedachte aan worteltjes en groen gras en het stampen op een canvas ervoor dat ik weer vertrouwen in de toekomst kreeg.”

Die toekomst betekende een forever home voor Bobo, die zeer vereerd is dat zijn werk nu een plekje in de LKV catalogus kreeg.

Laatste blog & nieuws

Blog
4 mei 2024

Babs

Wanneer Babs in het asiel terechtkomt, blijkt er van alles mis met haar ogen. We vragen ons af of ze überhaupt nog wel iets ziet. Ze gaat linea recta naar onze ziekenboeg en ontpopt zich daar tot een ontzettend lieve poes. Helaas blijkt een operatie onvermijdelijk, maar Babs geeft niet op. Lees hier het verhaal van Babs.

Nieuws
3 mei 2024

Loopt u met ons mee?

Onze jaarlijkse collecteweek komt er weer aan: van 21 tot en met 25 mei gaan we langs de deuren. Meld u nu aan als collectant en help de dieren in uw regio!

Evenement
2 mei 2024

Bied mee op echte kunst en steun de asieldieren!

Eenmaal, andermaal… Heeft u ooit een kunstveiling willen bijwonen? Dit is uw kans! Kom op vrijdagavond 3 mei naar de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. En wie een kunstwerk koopt, steunt de asieldieren!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren