Kittens in het asiel

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Begin mei komt het eerste nestje kittens van het jaar beschikbaar. Het is een vrolijk stel. Ze hebben het goed gedaan bij ons en zijn volop aan het keten in hun afdeling. Ze zijn duidelijk toe aan de volgende stap en op vrijdagmiddag zet ik hun contactadvertentie op internet.

Kittens bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Populair

We verwachten veel reacties aangezien kittens nu eenmaal populair zijn. We horen regelmatig mensen zeggen ‘neem geen kitten, maar een volwassen kat uit het asiel, die vinden veel minder snel een nieuw baasje’. Ik snap wat ze bedoelen, maar kittens zijn toch sneller geschikt voor allerlei situaties. Heb je bijvoorbeeld een andere kat, dan is de kans toch echt groter dat het onderling goed gaat als je een kitten neemt. Ik heb er dan ook geen probleem mee dat kittens populair zijn. De volgende ochtend open ik de mail en zie ik 40 inschrijvingen voor vijf kittens. Het is meteen duidelijk dat ik een hoop mensen moet gaan teleurstellen.

Schildpadpoes Macy

Ondertussen gaat het asielleven gewoon door. Asielkat KitKat is juist deze nacht moeder geworden van vier prachtige kittens, dus eerst maar eens kijken of alles goed gaat met moeder en kids. Ook senior schildpadpoes (en mijn favorietje) Macy vraagt mijn volle aandacht. Ze is ernstig ziek en heeft behalve medicatie ook infuus en dwangvoeding nodig. Helaas overlijdt ze ondanks al onze inspanningen een week later toch.

Als ik tussendoor de mail check, zie ik dat er nóg 6 inschrijvingen voor de kittens bij zijn gekomen. Ik besluit daarom toch maar alvast het inschrijvingsformulier te sluiten. Want hoe meer mail er blijft binnenkomen des te meer mensen ik zal moeten teleurstellen.

Schildpadpoes Macy is ernstig ziek en ondanks alle inspanningen overlijdt ze later helaas toch bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden.
Schildpadpoes Macy is helaas ernstig ziek.

Baasjes kiezen

Pas nadat alle asielkatten er, met de hulp van een gouden team vrijwilligers, weer tevreden bij zitten, neem ik rustig de tijd om alle inschrijvingen te bekijken. Hoeveel het er ook zijn, ik lees ze áltijd állemaal. En dan is het tijd om een keuze te maken. “Hoe kies je nou uit wie het wordt?” hoor ik u denken. In alle gevallen, of het nu voor een kitten is of voor een volwassen kat, kijken we naar de motivatie op het formulier. “Zo schattig” is dan echt iets te summier. We zoeken vooral naar een persoonlijkere uitleg. En een vriendelijke toon kan ook nooit kwaad trouwens. Bij kittens kijken we vooral ook naar plekken waar we niet zo makkelijk een volwassen asielkat kunnen plaatsen, zoals bij een andere kat of bij jonge kinderen.

Kennismaken

De mensen die ik uitkies, bel ik meteen. De eerste bezoekjes om kennis te maken vinden al diezelfde middag plaats. Tussen de telefoontjes door is er ook nog goed nieuws voor asielkat Luna, die wordt opgehaald door blije nieuwe baasjes.

Dan is het opeens alweer 12.15 uur en roept Syl dat ik nu echt pauze moet gaan houden, waar mijn maag het mee eens is. Om 13.00 uur gaan we open. Tussen de telefoontjes en klanten aan de balie door, mail ik de mensen die het niet zijn geworden dat de kittens populair waren en inmiddels reeds besproken zijn. Onpersoonlijk? Jazeker. Maar het is helaas niet te doen om iedereen persoonlijk te bellen.

Nieuw thuis

Het eerste nestje kittens én hun moeder vinden zo razendsnel een nieuw thuis. En moeder Fortuna kwam terecht bij iemand die eigenlijk voor een kitten kwam kijken. Tja, dat kan dus ook…

Interesse in een kitten?

Overweegt u een kitten te adopteren? Lees dan eerst de informatie van het LICG over adoptie van een kitten en de informatie over onze adoptieprocedure. Zodra de kittens plaatsbaar zijn, worden ze toegevoegd aan ons overzicht van plaatsbare katten. U kunt uw interesse uitsluitend via het formulier op de pagina van een specifiek dier kenbaar maken. Op basis van de inschrijvingen maken we een selectie van geschikte potentiële nieuwe baasjes voor de kittens.

Moederpoes Fortuna met één van haar kittens bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden.
Moederpoes Fortuna met één van haar kinderen.

One thought on “Kittens in het asiel

  1. Goedemorgen ik ben op zoek naar een kitten ik heb zelf een kat van 4 jaar helaas is zijn broer overleden daarom wil ik graag een kitten erbij nemen gr cora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Nieuws
19 juni 2024

Leesvoer voor de zomer: de nieuwe Beestenbende!

Spelen is goed voor dieren! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat en nog veel meer leest u in de gloednieuwe editie van ons lijfblad Beestenbende. Met onder meer een charme-offensief van covergirl Jaimy, een interview met vrijwilligster Indy en een woordzoeker voor op het strand.

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

Nieuws
29 mei 2024

Leidsch Dagblad interviewt vrijwilliger Stef

“Ik vind het nooit eng bij de honden. Als ik rustig ben, zijn zij dat ook.” aldus vrijwilliger Stef in een interview met het Leidsch Dagblad. Onze asielhonden hebben deze editie uiteraard verslonden, want ze zijn dol op Stef!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren