Intussen in het asiel: Tommie en Tonrar

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Kater Tommie wordt bij ons afgestaan omdat de andere kat des huizes hem totaal niet accepteert. Al vanaf het begin (als jong kitten) zorgt dit voor zoveel spanning in huis dat er lichamelijke klachten ontstaan. De meest verstandige beslissing wordt genomen en we gaan voor Tommie op zoek naar een nieuw huis.

Vriendje gezocht

Inmiddels is Tommie negen maanden oud. Hij zoekt nog steeds graag contact met soortgenoten en ook in het asiel gaat hij hiermee verder. Alleen: de katten op zijn afdeling zitten hier niet op te wachten. Tommie is vrij direct in het zoeken van contact en loopt regelmatig een blauwtje. Niemand wil zijn vriend zijn…

We besluiten dat we voor Tommie een kattenmaatje moeten vinden. Kitten Tonrar zit dan inmiddels al een tijdje in de quarantaine, samen met zijn zusjes. Contact zoeken met mensen vinden deze kittens spannend en ondanks dat ze graag bij ons in de buurt zijn, worden ze niet graag aangeraakt. Langzaam zien we wel vorderingen en juichen we stilletjes als Eline na ruim twee maanden Tonrar een aai kan geven als hij aan het eten is. Dan komt de dag dat de zusjes van Tonrar geplaatst worden en hij alleen overblijft in zijn kamer in de quarantaine. Gillend laat hij ons weten dat dit echt niet de bedoeling is.

Kennismaken

Tonrar is inmiddels volledig ingeënt, en Eline en ik besluiten om hem in dezelfde kamer te zetten als Tommie. Beide katten lopen met hun ziel onder hun arm, wat zou het leuk zijn als ze samen vrienden kunnen worden! Nou kunnen wij dat wel graag willen, maar uiteindelijk bepalen de katten dit natuurlijk zelf. Hoe mooi is het om te zien dat, zodra we Tonrar in een hok plaatsen op de afdeling van Tommie, Tommie meteen voor het hok gaat zitten om kennis te maken met Tonrar. Een dag later mogen ze samen voor het eerst los; ze rennen en vliegen de afdeling door. We maakten dit filmpje ervan:

Vriendje gevonden

Wij zien potentie in de vriendschap tussen Tommie en Tonrar en besluiten om beide individuele katten van onze plaatsbare katten pagina af te halen. Nog geen uur later word ik gebeld door het oude baasje van Tommie. Ze houdt hem in de gaten op de website en ziet dan ook meteen dat hij er niet meer op staat. Ze wil graag weten waarom. Ze is erg blij te horen dat Tommie nu toch zijn vriendje lijkt te hebben gevonden die hij zo graag zocht. Het is nu nog wat te vroeg om Tonrar en Tommie echt samen te plaatsen (we geven ze nog iets meer tijd), maar dat Tommie sowieso via het asiel een vriendje gaat vinden dat is een must geworden.

Gevoel en verstand

De kaal gelikte poot waarmee Tommie binnenkwam door alle stress thuis is inmiddels helemaal genezen en ook de andere kat des huizes voelt zich veel beter nu Tommie er niet meer is. Gevoel en verstand zijn twee verschillende dingen. Voor je gevoel is het nooit fijn om je kat achter te laten in het asiel, maar dat dit vaak het verstandigst is laat het verhaal van Tommie maar weer eens zien.

Tommie staat nu nog even niet op onze plaatsbare katten pagina, maar hij zal er snel weer op komen te staan. Zoals we het nu bekijken is de kans toch wel heel groot dat dit samen met Tonrar zal zijn.

Laatste blog & nieuws

Nieuws
20 april 2024

Paasuitdaging levert ruim 5000 euro op!

Weet u het nog? In maart deden we mee met de Paaschallenge van Stichting Dierenlot, met een Dog Survival Run, de Paas Bake Sale, shoppen in ons tweedehands winkeltje…alles om geld op te halen voor de asieldieren. En dat is gelukt! Wij zijn alle gulle dierenvrienden zeer dankbaar!

Evenement
18 april 2024

Bied mee op echte kunst en steun de asieldieren!

Eenmaal, andermaal… Heeft u ooit een kunstveiling willen bijwonen? Dit is uw kans! Kom op vrijdagavond 3 mei naar de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. En wie een kunstwerk koopt, steunt de asieldieren!

Blog
6 april 2024

Dag omaatje…

“We hebben een mooie nalatenschap binnengekregen” meldt Nicolette verrast. Het blijkt van mevrouw M., een zeer dierbare klant die verschillende asielhondjes een liefdevol thuis heeft gegeven. Lees in dit blog het bijzondere verhaal van mevrouw M. en haar geliefde Max, Billy en Tommie.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren