Intussen in het asiel: Schattig

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Deze week lijkt het wel voorjaar in het asiel met zowel een pup als een nestje kittens in de herplaatsing. (Niet meteen naar het asiel rennen nu, ze hebben inmiddels allemaal al nieuwe baasjes gevonden.)

Maltipoo puppy

Als Syl me belt met de mededeling “ik heb een nieuw logeetje voor je” weet ik al hoe laat het is. Op zondag krijg ik de pup mee “in de pleeg”. Het is een zogenaamde Maltipoo: een kruising tussen een Maltezer en een Poedel. Hij is pas 13 weekjes oud en bovendien klein van stuk. Als we die in een kennel zetten, vinden we hem niet meer terug.

Pup Inu is een zogenaamde Maltipoo: een kruising tussen een Maltezer en een Poedel.

Hoopje haar op pootjes

Op het eerste gezicht lijkt het beestje niet veel meer dan een onbestemd hoopje haar met hele korte pootjes. Ik stel hem voor aan mijn eigen honden. Kiki vertelt hem direct dat alles in huis van haar is. En dat hij weliswaar mag ademhalen, maar verder niet geacht wordt zich in de directe nabijheid van haar persoon te bevinden. De kleine -verstandig- blijft voorlopig uit haar buurt.

Poedel Trip vindt het vooral belangrijk dat zijn plek als benjamin onaangetast blijft. In ruil daarvoor mag de pup -vooruit- een van zijn speeltjes lenen, Trip is ook de beroerdste niet.

Kater Aslan besnuffelt de logé, die slechts half zo groot als hij, uitgebreid en keert hem dan met een enigszins vies gezicht de rug toe. Dat is ook weer duidelijk.

De Maltipoo pup krijgt door velen het label 'schattig' opgeplakt.

Schattig

We geven de pup eten, laten hem uit, bieden hem een slaapplek aan, spelen met hem. Het is een heerlijk kereltje: open, vrolijk, volgzaam, zachtaardig. Eerlijk gezegd een van de makkelijkste “pleegjes” die we ooit in huis hebben gehad. Het hoopje haar heeft een hele plezante binnenkant.

Pup gaat ook mee naar het asiel natuurlijk. Als hij de kantine binnendribbelt, hoor ik het van alle kanten klinken, ongeacht leeftijd, geslacht en zowel van katten- als hondenmensen. Eén woord: “schattig”. Als je met hem buiten loopt: “schattig”. Reacties op Instagram: “schattig”. Klanten die hem in het asiel zien: “schattig”.

Kittens

Kittens hebben we in het asiel vaker dan pups. Ze zijn grappig, halen de meest bijzondere capriolen uit en zorgen voor uren kijkplezier. Alleen dat schattige, dat zie ik dus niet zo.

Deze week komt er een nestje kittens beschikbaar voor plaatsing. Ze trekken veel bekijks op onze website en op Instagram. Ook daar regent het reacties als “schattig”, “cute” en zelfs “uber cute”. Bij het persoonlijk kennismaken met de kleintjes zíe je de kandidaat-baasjes zowat smelten. “Zó schattig” roepen ze allemaal. Wat zien zij dat ik niet zie?

De kittens van moederpoes Jintha bij Dierentehuis Stevenshage.

Schattigheidsfactor

Om te proberen de schattigheidsfactor te ontcijferen, neem ik me voor om tijdens de avondronde nog eens goed naar alle kleintjes te kijken. Ik zie miniatuur huiskamer tijgertjes, allemaal op weg om een individu te worden. Ook het bruine krullenkopje in ons huis probeer ik met andere ogen te bekijken. En zie een intelligente hondenkleuter die zijn weg zoekt in de mensenwereld. Allemaal heerlijke beestjes die veel mensen heel gelukkig gaan maken. Maar nog steeds ben ik niet geneigd om overal het etiket “schattig” op te willen plakken.

Misschien is er iets mis met mij…

De pup en kittens uit dit blog hebben inmiddels allemaal een nieuw huisje gevonden. Maar er zijn natuurlijk nog meer dieren die een nieuwe eigenaar zoeken. Klik hier voor het actuele overzicht van onze plaatsbare honden, katten, konijnen en vogels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Nieuws
29 mei 2024

Leidsch Dagblad interviewt vrijwilliger Stef

“Ik vind het nooit eng bij de honden. Als ik rustig ben, zijn zij dat ook.” aldus vrijwilliger Stef in een interview met het Leidsch Dagblad. Onze asielhonden hebben deze editie uiteraard verslonden, want ze zijn dol op Stef!

Achtergrond
22 mei 2024

Groen denken en vooral groen doen!

Stevenshage zorgt natuurlijk voor dieren, maar daar stopt onze verantwoordelijkheid niet. Want met een flink gebouw, een hondenbos, een siertuin en een buitenterrein zijn wij onlosmakelijk verbonden met onze omgeving. En ook daar zorgen we zo goed mogelijk voor. Tijd voor een inkijkje in onze groene bedrijfsvoering!

Nieuws
19 mei 2024

De collecteweek gaat van start!

Van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 mei kunt u onze vrijwilligers aan uw deur verwachten met de bekende oranje collectebus. Met elkaar hopen we een mooi bedrag op te halen voor de medische kosten van de asieldieren. Geen collectant gezien? Doneer dan online!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren