Intussen in het asiel: Save the Date – 1 oktober Open Asieldag Stevenshage!

Intussen in het asiel: Save the Date – 1 oktober Open Asieldag Stevenshage!

Vorige week ontvingen we bericht dat mevrouw M. was overleden. Mevrouw M. kwam steevast trouw elk jaar vanuit Apeldoorn naar onze Open Asieldag. Dat was al zo tijdens het beheerderschap van mijn voorganger Leen en is al die jaren zo gebleven. Met de trein naar Leiden, eerst naar de Hortus Botanicus om haar adoptieboom te bezoeken en daarna naar ons om een ronde te maken door het asiel, langs de kramen en over het terrein en natuurlijk even lekker zitten op ons voorplein waar het bijzonder genoeg vaak prachtig weer was. Ik bood haar dan altijd een kopje koffie met iets lekkers aan, reizen maakt hongerig tenslotte, wat ze beleefd accepteerde waarna ze er alsnog op stond om het zelf te betalen. We keken dan foto’s van haar dieren nu en haar dieren van vroeger en van haar geliefde bomen op allerlei mooie plekken. Dan na een uurtje of twee zei ze weer gedag, terwijl ze me tersluiks een goed gevulde envelop overhandigde.

Trouwe bezoekers

De afgelopen twee jaar moesten we noodgedwongen de Open Asieldag overslaan. En nu betrappen we onszelf erop dat we uitkijken naar de editie van dit jaar. Zo’n dag vergt altijd serieus veel voorbereiding en een hele dag op je voeten is behoorlijk inspannend, maar toch. We vinden het geweldig om weer al die mensen te kunnen ontmoeten die ons al vele jaren trouw komen opzoeken. Zo hoorde ik met intervallen van een jaar van een familie hoe het met Ramses, een kruising rottweiler x dobermann, ging die ik ooit plaatste (in 1997) en die nooit mee kwam omdat hij een grote hekel had aan andere honden. En die, hoewel hij een hoge leeftijd bereikte, inmiddels al jaren geleden is overleden maar wiens baasjes ons toch elk jaar trouw zijn blijven bezoeken.

Oude bekenden

Anderen van wie we kinderen zien opgroeien van wandelwagen-formaat tot leuke jonge dierenvrienden, die zodra ze het ouderlijk huis verlaten, zelf ook op allerlei manieren dieren steunen. Of oud-vrijwilligers die ooit binnenkwamen omdat ze niet precies meer wisten wat ze met hun leven aan moesten en die inmiddels weer helemaal op hun pootjes terecht zijn gekomen. Oud-stagiairs die helemaal hun draai gevonden hebben ‘in de dieren’ en dat komen vertellen of een hele andere richting op zijn gegaan en dat komen vertellen (kennelijk vonden ze het hier best leuk).

Vele trouwe bezoekers, zoals mevrouw M., die we graag ook dit jaar hadden willen vertellen hoe fijn we het vonden dat ze weer de reis richting Leiden had ondernomen om ons – en de Hortus – te komen bezoeken. Helaas gaat dat niet meer. In haar herinnering zullen we een kopje koffie met iets lekkers gebruiken op het voorplein.

Iedereen is welkom

We kijken weer uit naar alle mensen, al-jaren-stamgasten of voor de-eerste-keer-bezoekers, die benieuwd zijn naar onze ‘achter de schermen’ en voor wie we graag van alles organiseren. De rommelmarkt, de veiling, een kijkje in onze (tegen die tijd helemaal) verbouwde hondenkennel en onze – inmiddels fameuze – Bake Sale zullen zeker niet ontbreken. De rest houden we lekker nog even geheim…

Dus zet het alvast in je agenda: zaterdag 1 oktober naar de Open Asieldag bij Dierentehuis Stevenshage!

Kom op zaterdag 1 oktober 2022 tussen 11.00 en 16.00 uur naar de Open Asieldag van Dierentehuis Stevenshage in Leiden!

Eén gedachte over “Intussen in het asiel: Save the Date – 1 oktober Open Asieldag Stevenshage!

  1. Geheimen zijn ook leuk ! Wij zijn benieuwd en komen als alles meezit zeker een bezoekje brengen.
    Een beetje druk voor de dieren, maar daar wordt natuurlijk een oplossing voor gevonden. laten we hopen op goed weer 🙂
    Els en Leo

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.