Categories
Blog: Intussen in het asiel

Aaaahhhh puppy’s! is ook onze eerste reactie. We zijn net gewone mensen wat dat betreft. Als ze binnenkomen, zijn de kleintjes net een dag oud en worden hemelzijdank vergezeld door moeder Trudie. Geheel in stijl krijgen de zes Hollandse namen die natuurlijk allemaal moeten beginnen met een “T”: de jongens heten Tijn, Tuur, Thijs en Tinus. De meisjes luisteren (ja, niet echt) naar de prachtige namen Tess en Teuntje.

Dierentehuis Stevenshage Trudie en pups asielhonden

Ik zal dit niet hardop schrijven, maar ik vind pasgeboren puppy’s niet echt heel knap enne, een beetje saai… gelukkig brengt moeder Trudie nog wat leven in de brouwerij door haar enthousiasme naar ons. Kraambezoek, dat in die eerste weken zeer beperkt wordt toegelaten, wordt hartelijk verwelkomd en met haar scherpe duimnagels van een unieke tatoeage voorzien. Inmiddels heeft ze wat manieren en een pedicure gekregen.

Welk ras? hoor ik nu een heleboel lezers vragen. Nou, er zit in ieder geval Beauceron en Stafford in en gezien de variaties in uiterlijk wellicht nog andere rassen. Dus zullen we zeggen Beaufords? Stacerons? Best leuk om een keer zo’n DNA test te laten doen. Wij slaan die even over, het grootbrengen van zo’n nest kost immers al genoeg…

Trudie is een uitstekende moeder en alles groeit voorspoedig. Naarmate de weken verstrijken, zien we de kleine biggetjes veranderen in wat grotere biggetjes en daarna in kleine echte hondjes met stevige karaktertjes.

mama Trudie zoogt pup Tijn Dierentehuis Stevenshage

We maken een schema van vrijwilligers die zo lief zijn om extra te komen. Ze dienen als socialisatie objecten maar zorgen ook voor hygiëne, voeren en uitlaten. Met zes snelgroeiende pups en een zogende moeder is dat behoorlijk wat werk. Desondanks loopt het pup-team met een grote grijns rond. De avondronde verdelen we onderling onder  het personeel. Dat zijn -ondanks het moeten ruimen van ontelbare poepjes en plasjes- heerlijke momenten. Het is niet zo warm, het is rustig, de vogeltjes fluiten, er is geen haast. Door leuke spelletjes en wat gymnastiek oefeningetjes, leren we de pappenheimers steeds beter kennen. Elke dag krijgen de puppy’s wat nieuws te ontdekken, plus volop speelkwartier en natuurlijk ook ruim voldoende rust en slaap. Die hersentjes hebben immers heel wat te verwerken.

groepsportret puppen asielhond Trudie Dierentehuis Stevenshage

Inmiddels is het zestal ruim zes weken oud. Zoetjesaan beginnen we rond te kijken naar mensen die op zoek zijn naar een pup met deze unieke mengeling van raseigenschappen. Die bereid zijn om veel tijd, moeite, schoenveters en een deel van hun nachtrust te besteden aan een van deze geweldige kleintjes, die in rap tempo minder klein en steeds een beetje leuker worden…

 

Op onze website staat meer informatie over de kleintjes en een link naar het formulier waarmee gegadigden zich kunnen melden. Dat kan ook via deze link. U kunt daarbij een voorkeur voor een bepaalde pup aangeven. De definitieve keuze maken we zelf omdat wij in de afgelopen weken deze jongens en meisjes nou eenmaal vrij goed hebben leren kennen. Intussen genieten we nog even volop van dit stel.

Laatste blog & nieuws

Nieuws
19 mei 2024

De collecteweek gaat van start!

Van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 mei kunt u onze vrijwilligers aan uw deur verwachten met de bekende oranje collectebus. Met elkaar hopen we een mooi bedrag op te halen voor de medische kosten van de asieldieren. Geen collectant gezien? Doneer dan online!

Nieuws
16 mei 2024

Kunstveiling brengt ruim 300 euro op voor de asieldieren!

Begin mei waren we uitgenodigd bij de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. Er werd enthousiast geboden op de unieke werken van verschillende (internationale) kunstenaars. Bekijk hier de foto’s én maak kennis met ex-asielkonijn Bobo, die één van de werken maakte.

Blog
4 mei 2024

Babs

Wanneer Babs in het asiel terechtkomt, blijkt er van alles mis met haar ogen. We vragen ons af of ze überhaupt nog wel iets ziet. Ze gaat linea recta naar onze ziekenboeg en ontpopt zich daar tot een ontzettend lieve poes. Helaas blijkt een operatie onvermijdelijk, maar Babs geeft niet op. Lees hier het verhaal van Babs.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren