Intussen in het asiel: Overpeinzingen

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Op maandag is fotografe Sanne van de Berg bij ons. Ze maakt reportages over mensen die met dieren werken en dieren die voor mensen werken. Het project heet Beestenwerk. Ze brengt het asielwerk, de dieren én de mensen treffend in beeld.

Bij het kijken naar de foto’s van de asieldieren en hun verzorgers realiseer ik me hoe nauw de band tussen mens en dier kan zijn.

Hoe schrijnend is het dan als je afscheid moet nemen van je dier omdat je moet verhuizen naar een verzorgingshuis of vanwege een ernstige ziekte. Het is soms moeilijk om bij het verdriet van mensen in deze situaties je professionele afstand te bewaren. Het enige dat we echt voor hen kunnen doen, is beloven dat we ons uiterste best gaan doen om hun dier zo goed mogelijk te herplaatsen. Al is dat eigenlijk helemaal niet wat ze op dat moment van ons willen horen.

In een week tijd krijgen we vier honden en een kat binnen van mensen in zo’n situatie. Zij willen hun dieren helemaal niet kwijt. Maar beseffen tegelijkertijd dat het beter is om hun dier een toekomst bij iemand anders te gunnen.

Van de vier honden is er inmiddels alweer eentje herplaatst en ook voor de andere dieren zien we de toekomst zonnig in. Zij redden zich wel. Hun voormalige eigenaren hebben het ongetwijfeld een stuk zwaarder…

Wat de foto’s van Sanne me daarnaast doen beseffen, is wat een geweldig zorgzaam team mensen er elke dag weer klaarstaat voor de asieldieren. De foto’s stralen rust en genegenheid uit. Goed om daar bij stil te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Nieuws
19 juni 2024

Leesvoer voor de zomer: de nieuwe Beestenbende!

Spelen is goed voor dieren! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat en nog veel meer leest u in de gloednieuwe editie van ons lijfblad Beestenbende. Met onder meer een charme-offensief van covergirl Jaimy, een interview met vrijwilligster Indy en een woordzoeker voor op het strand.

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

Blog
8 juni 2024

Kittens in het asiel

Kittens zijn doorgaans razend populair, zeker wanneer het de eerste van het jaar zijn. Begin mei was het bij ons zo ver: het eerste nestje vrolijke, gezonde pluizebolletjes is klaar voor een nieuw thuis. Binnen de kortste keren stromen er tientallen inschrijvingen binnen voor slechts vijf kittens. Lees in het blog hoe we dàt nou aanpakken…

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren