Intussen in het asiel: Open Asieldag

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Een geweldige dag. Alles en iedereen werkte mee, inclusief het weer. Elk jaar weer ben ik blij met en trots op al die mensen die ons komen helpen en die op bezoek komen en meehelpen de sfeer bepalen.

Dit jaar is geen uitzondering. Miss Minoes, Eko4petz, de Bende tegen Dierenellende, Pret met Rep, Hondenfotograaf Maud en Dierenambulance Oegstgeest met informatie en leuke spullen om te kopen. Schmink, een springkasteel en ballen gooien voor de kids. Poffertjes, cupcakes, carrotcake, wat te drinken erbij en heerlijke soep van Tamara voor de inwendige mens. En dat in het zonnetje op het voorplein van ons mooie gebouw.

Fantastische en indrukwekkende demonstraties met werkhonden. Speuren en manwerk. En ook de kans om je te laten bijten (met beschermende mouw uiteraard). Van tevoren hoor ik al de uitdaging “dat durf jij vast niet”. Wat ik dan weer niet op me laat zitten en voor ik het weet, sta ik met knikkende knieën te wachten op de hond. En de volgende dag spierpijn vanwege de indrukwekkende kracht die zo’n hond ondanks de bijtmouw op je arm weet uit te oefenen.

Om even voor vieren mag ik officieel de sleutels van de nieuwe asielauto in ontvangst nemen van Ford dealer Ardea Auto Noordwijk. De wagen heeft de hele dag al staan pronken op het terrein met de prachtige belettering, die ons gratis is aangeboden door A+ belettering.

Al met al verwelkomen we (schat ik, maar ik ben berucht slecht in dit soort dingen) zo’n 500 mensen. Om kwart over vier werken we de laatste bezoekers met zachte dwang richting uitgang. Het is mooi geweest. De meesten van ons zijn al sinds ’s ochtends 7 uur in touw en het einde is nog niet in zicht.

Zonder dat er veel woorden aan gewijd worden, pakt iedereen aan. Wat een team!

Alle uitgestalde waren in de kramen opruimen, het springkasteel laten leeglopen (Laura laat nog even zien waarom ze turnkampioen is), afvalbakken legen, picknicktafels en stoelen weghalen, de marktkramen afbreken en weer veilig op de aanhangwagen stapelen. De hondenkennels schoon en alle honden eten, de katten verzorgen. Alle gekregen spullen (en dat zijn er weer heel veel, geweldig al die mensen die aan onze dieren hebben gedacht) sorteren en wegbergen. En heel veel geld tellen.

Er komt nog een zwerfkat binnen die er erg slecht aan toe is. Marlies en Laura gaan, in de nieuwe asielauto, met de kat naar de dierenarts (helaas moeten we het dier laten inslapen, maar hebben de eigenaar wel kunnen achterhalen). Op de terugweg rijden ze langs de snackbar om iets te eten halen voor alle harde werkers. De nieuwe auto rijdt geweldig, al schrikken ze zich een hoedje als de mevrouw van de navigatie plotseling meedeelt dat ze te hard rijden. Marlies en Laura proberen haar uit te leggen dat de limiet op de Leidseweg echt 50 en geen 30 is…maar mevrouw Navigatie doet er verder het zwijgen toe. Verstandig. Om half zeven zitten we in de kantine aan de friet en evalueren de dag.

Het slechte nieuws is dat we nog geen nieuw thuis hebben kunnen vinden voor Koningin Emma. Maar het goede nieuws is dat het een hele mooie Open Asieldag is geweest. En dat er wel een heleboel mensen interesse hebben getoond in een heleboel andere dieren. Ongetwijfeld gaat dat ook voor Emma binnenkort lukken.

We nemen nog een bakje koffie op de goede afloop. Misschien nog wat vroeg voor Thanksgiving maar we zijn dankbaar voor alle goede dingen die ons vandaag ten deel zijn gevallen.

Om half elf loop ik mijn avondronde. Even kijken of alle dieren de drukte van de dag goed doorstaan hebben. De hondenkennel is in diepe rust, evenals de katten in de plaatsbare kattenhallen. In de kattenquarantaines zit iedereen me nog fris en fruitig aan te kijken. Tijd voor een snackje, is de algemene opinie. Vooruit, het was een speciale dag, en snoepgoed genoeg in voorraad. Daarna is het lichten uit voor iedereen. Morgen om 8 uur begint de nieuwe dag.

Heel veel DANK aan iedereen! Voor de aanwezigheid, voor de goede sfeer, voor het harde werken, voor het meedoen, voor het geld uitgeven en voor alle gulle gaven.

De foto’s van de Open Asieldag 2015 vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Nieuws
19 juni 2024

Leesvoer voor de zomer: de nieuwe Beestenbende!

Spelen is goed voor dieren! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat en nog veel meer leest u in de gloednieuwe editie van ons lijfblad Beestenbende. Met onder meer een charme-offensief van covergirl Jaimy, een interview met vrijwilligster Indy en een woordzoeker voor op het strand.

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

Blog
8 juni 2024

Kittens in het asiel

Kittens zijn doorgaans razend populair, zeker wanneer het de eerste van het jaar zijn. Begin mei was het bij ons zo ver: het eerste nestje vrolijke, gezonde pluizebolletjes is klaar voor een nieuw thuis. Binnen de kortste keren stromen er tientallen inschrijvingen binnen voor slechts vijf kittens. Lees in het blog hoe we dàt nou aanpakken…

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren