Intussen in het asiel: Los in het hondenbos!

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Ter gelegenheid van onze Open Asieldag stelden de asielhonden vorige week zaterdag hun grote speelbos beschikbaar voor soortgenoten die normaal gesproken niet los lopen, bijvoorbeeld omdat ze te reactief zijn met andere honden. Wat waren we blij verrast dat alle tijdsloten in minder dan twee uur tijd uitverkocht waren! Geweldig dat het idee zo goed ontvangen werd en dat vele mensen hun eigen hond een half uurtje een privé-bos gunden. Daarbij komt de volledige opbrengst van deze actie ten goede aan de dieren in het asiel.

Fotomoment

Om 8.00 uur gingen oud-collega Renske en collega Sylvia (die vakantie had maar dit als vrijwilligerswerk graag wilde doen) en ik aan de slag. Straatje vegen, waterbakken verversen, poepbak legen, de goed gevulde goodiebags met snacks van Carnibest klaarzetten en het parcourtje uitzetten. Sylvia kwam nog met het idee om van elke hond een foto te maken met de vlag van Stevenshage. Wij vonden het er in ieder geval gezellig uitzien en om even voor 9.00 uur meldde zich de eerste bezoeker.

Nestor Noa

Boxer Noa begroette ons enthousiast: snoep is zeer welkom, aaien niet. Prima, Noa mocht  het zeggen. Deze oude dame heeft heerlijk rondgesnuffeld en iedereen smolt bij het zien van het lieve grijze smoeltje. Ze heeft het parcourtje gedaan, samen met haar baasje over een boomstammetje gesprongen. Ook heeft haar baasje zich verstopt. Maar Noa was niet voor de gek te houden en vond haar baasje heel snel. Nog even poseren en daar ging Nestor Noa naar huis.

Noa in het hondenbos van Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Joelende Jip

Nummer twee was Teckel Jip. Hij vertelde ons duidelijk dat hij alleen samen met zijn baasjes van het bos wilde genieten en geen pottenkijkers erbij. We hebben achter het hek staan gluren en zagen hem af en toe tussen de bomen blij voorbij scheuren. Het poseren voor de foto deed hij liever niet alleen maar samen met zijn baasje. En daar ging Joelende Jip weer naar de auto.

Jip in het hondenbos van Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Jolige Joy

Nummer drie was ex-asielhondje Jack Russelltje Joy. Wat leuk om haar weer te zien! Ze vond het heerlijk om weer rond te racen in het bos en bleef haar baasjes goed in de gaten houden. Haar maatje was kort geleden overleden en misschien was het wel weer leuk om een nieuw vriendje te krijgen. Asielhond Cocker Spaniël Max ging kennismaken. Hij liet zich van zijn liefste kant zien. De familie is al een beetje verliefd op hem geworden en binnenkort gaat hij proefdraaien thuis. Na een enerverend half uurtje met speed date ging Jolige Joy tevreden naar de auto.

Jack Russell Joy en asielhond Cocker Spaniel Max in het hondenbos van Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Lollige Lia

En daar kwam Lia die vol energie door het bos crosste. Wat een levendigheid, heerlijk zonder lijn, even vrij voelen, zonder op te letten of er andere honden aankomen. En na een half uur ging ze liggen, het was goed, het was top, het was geweldig, allemaal te zien op haar happy face, heerlijk! Daaaag Lollige Lia, wat leuk om jou ontmoet te hebben.

Lia in het hondenbos van Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Leergierige Loki

Teckel Loki ging vol gas richting bos, kom maar op met die luchtjes! Zijn baasjes wilden graag uitproberen of deze jongeman een beetje op hen zou letten als hij niet aangelijnd was. Hij heeft zich van zijn beste kant laten zien en kwam (bijna) altijd als ze hem riepen. Maar soms, heel soms wat het geurspoortje nét even interessanter dan zijn baasjes. En poseren voor de foto, geen probleem, Teckels kunnen best luisteren hoor! Je bent een topper Leergierige Loki.

Loki in het hondenbos van Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Dartelend Drietal

De middag begonnen we met Eric, Teddy en Yve. Eric heeft een paar opdrachtjes van het parcourtje gedaan, dat was heel knap voor deze onzekere hond. Teddy ging helemaal in zichzelf op en af en toe stond hij ineens weer bij ons. Na een half uurtje vonden ze het welletjes en gingen bij het toegangshek staan. We willen naar huis. Poseren? Nee. We gaan niet op een kleed bij een vlag zitten. Dat is stom. Kies maar een andere foto. En daar ging het Dartelende Drietal weer terug naar de auto.

Eric, Teddy en Yve in het hondenbos van Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Turbo Tibor

Toen was Tibor aan de beurt, grote stoere Viszla. Hij rende rond als een malle, veel geurtjes geïnhaleerd. Hij had een aanvaring met prikkeldraad gehad tijdens zijn vakantie dus vandaar dat hij bescherming om zijn voorpoot had. Maar dat deerde hem niet, hij is en blijft een blij ei. En net zo vol energie als hij het bos inging, zo ging Turbo Tibor weer terug naar de auto.

Tibor in het hondenbos van Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Swingende Snowy

Snowy is geen fan van andere honden dus blij dat ze met haar baasjes onbezorgd los kon rennen. De ballenwerper met tennisbalinhoud werd dankbaar in gebruik genomen. En Swingende Snowy ging lekker moe terug naar huis.

Snowy in het hondenbos van Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Pittige Piña

Voor Piña was het ook een heerlijk avontuur. Ze had ‘s morgens ook al cursus gehad dus dit was een mooie afsluiting. Piña heeft nog even een sprintje getrokken met haar baasje maar ging ook haar eigen gang. Pittige Piña heeft nog begeleiding nodig maar met haar toegewijde baas komt ze vast heel ver.

Piña in het hondenbos van Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Bosliefhebber Bink

Bink had zijn hele familie meegenomen. Wat een gezelligheid. Ze hebben heerlijk genoten van het mooie weer en van elkaar. Bink is al senior maar nog steeds dol op ballen najagen. Hij genoot, en na keurig geposeerd te hebben, verliet Bosliefhebber Bink met zijn tong op zijn hielen het bostafereel.

Bink in het hondenbos van Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Rockstar Roxy

Roxy mocht deze geslaagde dag afsluiten. Lekker vrij rondrennen zonder dat ze andere honden hoefde te ontmoeten. Maar we vragen ons stiekem af of ze nu voor het bos of voor de goodiebag was gekomen… Na een half uur ging Rockstar Roxy, blij kwispelend en terugkijkend op een leuk uitje en een zak vol met vreet, terug naar de auto.

Roxy in het hondenbos van Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Het was bijzonder om al deze lieve, leuke honden te leren kennen met hun lieve baasjes!

Laatste blog & nieuws

Nieuws
20 april 2024

Paasuitdaging levert ruim 5000 euro op!

Weet u het nog? In maart deden we mee met de Paaschallenge van Stichting Dierenlot, met een Dog Survival Run, de Paas Bake Sale, shoppen in ons tweedehands winkeltje…alles om geld op te halen voor de asieldieren. En dat is gelukt! Wij zijn alle gulle dierenvrienden zeer dankbaar!

Evenement
18 april 2024

Bied mee op echte kunst en steun de asieldieren!

Eenmaal, andermaal… Heeft u ooit een kunstveiling willen bijwonen? Dit is uw kans! Kom op vrijdagavond 3 mei naar de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. En wie een kunstwerk koopt, steunt de asieldieren!

Blog
6 april 2024

Dag omaatje…

“We hebben een mooie nalatenschap binnengekregen” meldt Nicolette verrast. Het blijkt van mevrouw M., een zeer dierbare klant die verschillende asielhondjes een liefdevol thuis heeft gegeven. Lees in dit blog het bijzondere verhaal van mevrouw M. en haar geliefde Max, Billy en Tommie.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren