Intussen in het asiel: Liefde is…

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Dat we hier dagelijks bezig zijn met koppelen, komt niet als een verrassing voor de trouwe bloglezer. Dat we daar ook best goed in zijn, mogen we ook wel zachtjes zeggen. Wat misschien wel een verrassing is, dat er bij Stevenshage in de loop der jaren behalve geslaagde mens/dier combinaties, ook heel wat geslaagde mens/mens combinaties tot stand zijn gekomen.

MarMaar: collega Marianne met haar Maarten. Deze combi is ontstaan nadat Marianne jarenlang (lees 6 jaar lang) het ‘hard-to-get’ spel tot in de puntjes leert beheersen. Wij, de collega’s, vertellen haar regelmatig dat ze wel eens iets meer haar best mag doen voor hem, maar uiteraard slaat ze alle goed raad volkomen in de wind. Al die tijd komt Maarten trouw driemaal in de week opdraven om honden uit te laten, gewapend met een blikje sinas en een banaan. Pas als hij het min of meer begint op te geven, realiseert Marianne zich dat ze déze niet moet laten glippen. En zo zijn MarMaar nu al meer dan 8 jaar samen. (Al doet Maarten inmiddels geen vrijwilligerswerk meer. Hij laat nu Marianne’s honden uit.)

JohKaas: Enige tijd later menen we aantrekkingskracht tussen collega Annika en vrijwilliger Johan op te merken. Die daar allebei helemaal niet van willen weten. Een vakantieliefde van Johan maakt een einde aan de door ons veronderstelde romance. Hoewel? Johan blijft gewoon als vrijwilliger komen om honden uit te laten en jawel: exit vakantieliefde en voilá, JohKaas is een feit. Op 19 mei van dit jaar krijgen ze samen een zoon. Samuël is de eerste echte Stevenshage baby!

StePe: Marianne koppelt, o zo subtiel, vrijwilligers Peter en Stephanie aan elkaar door hen twee hondjes toe te wijzen die “echt samen moeten gaan wandelen”. Ze heeft het goed ingeschat want ook hier ontstaat een liefdesduo. Peter en Stephanie krijgen het zo druk met elkaar, dat ze inmiddels hun vrijwilligerswerk vaarwel hebben gezegd.

MichJon: Collega Jonne doet af en toe nazorgbezoeken voor asieldieren. Ruim een jaar geleden gaat ze op bezoek bij Michiel, het nieuwe baasje van asielkat Baloe. Ze praten honderduit -niet alleen over de kat- en hebben een hele gezellige avond. Ook naderhand blijven ze met elkaar appen -niet alleen over de kat- en spreken vaker af. Misschien is deze combinatie niet echt ín het asiel maar zeker wel dóór het asiel ontstaan. Dus die tellen we gewoon mee.

En dan: VinCa! Deze week zijn Carina en Vincent in de echt verbonden. Vincent is al járen vrijwilliger op de zondagmiddag en helpt ons ook vaak bij verwarmingsdingetjes (hij is ervaren CV-monteur). En hoe druk hij qua persoon ook is, zo rustig is hij met de honden. Hij is dol op de wat stevigere, door ons oneerbiedig blokkoppen genoemde jongens en meisjes en neemt ze graag mee voor een flinke wandel- en zwempartij. En, geen onbelangrijke eigenschap voor een vrijwilliger, Vincent bakt heerlijke appeltaart.

Carina is sinds een jaar of twee op vrijdag- en zondagmiddag aanwezig voor de asielkatten. Zelf heeft ze inmiddels twee Stevenshage-katten geadopteerd, en heeft nog liefde en aandacht genoeg over voor alle asielpoezen. Ook houdt Carina van appeltaart. Moeten we verder nog iets uitleggen?

Afgelopen woensdag waren we te gast bij hun huwelijk waar ze allebei plechtig hebben moeten beloven om nog héél lang vrijwilliger te blijven bij Stevenshage. Oh ja, en ze hebben elkaar eeuwige trouw moeten beloven. Detail.

Vrijwilligers Vincent en Carina leerden elkaar bij Stevenshage kennen en trouwden afgelopen week!

Wij denken dat deze verhalen één overeenkomst hebben: de gezamenlijke liefde voor dieren. Dus weet waar je aan begint voordat je bij Stevenshage komt werken of helpen…*

* Voor alle collega’s en (aspirant) vrijwilligers: resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst…

Laatste blog & nieuws

Nieuws
20 april 2024

Paasuitdaging levert ruim 5000 euro op!

Weet u het nog? In maart deden we mee met de Paaschallenge van Stichting Dierenlot, met een Dog Survival Run, de Paas Bake Sale, shoppen in ons tweedehands winkeltje…alles om geld op te halen voor de asieldieren. En dat is gelukt! Wij zijn alle gulle dierenvrienden zeer dankbaar!

Evenement
18 april 2024

Bied mee op echte kunst en steun de asieldieren!

Eenmaal, andermaal… Heeft u ooit een kunstveiling willen bijwonen? Dit is uw kans! Kom op vrijdagavond 3 mei naar de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. En wie een kunstwerk koopt, steunt de asieldieren!

Blog
6 april 2024

Dag omaatje…

“We hebben een mooie nalatenschap binnengekregen” meldt Nicolette verrast. Het blijkt van mevrouw M., een zeer dierbare klant die verschillende asielhondjes een liefdevol thuis heeft gegeven. Lees in dit blog het bijzondere verhaal van mevrouw M. en haar geliefde Max, Billy en Tommie.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren