Intussen in het asiel: Konijntjes, konijntjes, konijntjes

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Veel mensen zijn verbaasd als we zeggen dat we in ons asiel ook konijnen, knaagdieren en vogels opvangen. Ik herinner me tijden dat er een of twee konijntjes zaten. Of een kanarie. Tegenwoordig echter is de categorie ‘diverse dieren’ een belangrijk onderdeel van ons asiel. Konijnen, knagertjes en vogels zijn populaire huisdieren en we nemen zowel zwerfdieren als afstandsdieren op. Het aantal dieren kan echter nog wel eens variëren.

In iets meer dan een week tijd gaan we van een bezetting van vijf konijnen en één kanarie naar een situatie van ‘alle hokken bezet’: tien langorige vriendjes en vriendinnetjes buiten, plus binnen een hamster, een babyrat, een babykonijn, een aantal pensionkonijnen, vier kanaries, zes zebravinken (eigenlijk drie zebravinken en drie vinken waarvan ik de soortnaam nog steeds moet opzoeken op internet) een pyrrhura (parkiet) en een Kakariki (parkiet). Poeh.

In ons achterhoofd beginnen we toch maar vast aan een noodscenario voor als zich nog meer zwervers in de categorie ‘diverse dieren’ mochten melden.

De ommekeer komt met een telefoontje: ‘Ik ben twee zwarte konijnen kwijt’. De twee zwarte zwerfkonijntjes worden herenigd met een Hele Blije eigenaar. Gelukkig hebben de zusjes geen schrammetje, ook al zijn ze een paar dagen de hort op geweest.

Dan komt voormalig asielkonijn Ziggo langs om zijn tanden te laten knippen. Zijn eigenaren zien de dichtbevolkte konijnenhokken en besluiten om hem – omdat ze het eigenlijk al van plan waren en omdat ze er nu toch zijn – aan een leuk konijnenmeisje voor te stellen. Het klikt en Lily gaat mee naar huis.

Madre, die al een tijdje bij ons verblijft, wordt gekoppeld aan Sjuul en ze mogen samen mee naar een nieuw thuis. Sjonnie, het mooie blauwe broertje van Sjuul, is de zaterdag ervoor al meegegaan met zijn nieuwe familie.

Vijf konijnen over.

We bespreken Bas de hangoor bij een lief meisjeskonijn.

Ook mooie Marie heeft aanbidders en is besproken.

Het babykonijntje houdt zich kranig. Ondanks z’n prille leeftijd, eet hij dapper van alles wat we hem aanbieden. Wortelpuree, instantgroentekrachtvoer voor konijnen, een muntblaadje, een blad andijvie, alles gaat gestaag naar binnen. We durven hem in een pleeggezin te plaatsen en de vindster wil hem graag hebben als hij herplaatst kan worden.

Alleen wildebras Lanzo en chickmagnet Douwe Bob zoeken nu nog een plekje.

Twee konijnen over.

De hamster vindt een nieuw baasje.

De babyrat mag nog niet weg, maar er is al wel iemand die hem heel graag wil hebben.

Blijven dus de vinken en de kanaries en de parkieten over. Maar ook daarvoor gaan we absoluut weer liefhebbers vinden.

Het noodscenario bergen we maar weer even op. Tot de volgende golf…

Laatste blog & nieuws

Nieuws
24 april 2024

Loopt u met ons mee?

Onze jaarlijkse collecteweek komt er weer aan: van 21 tot en met 25 mei gaan we langs de deuren. Meld u nu aan als collectant en help de dieren in uw regio!

Nieuws
20 april 2024

Paasuitdaging levert ruim 5000 euro op!

Weet u het nog? In maart deden we mee met de Paaschallenge van Stichting Dierenlot, met een Dog Survival Run, de Paas Bake Sale, shoppen in ons tweedehands winkeltje…alles om geld op te halen voor de asieldieren. En dat is gelukt! Wij zijn alle gulle dierenvrienden zeer dankbaar!

Evenement
18 april 2024

Bied mee op echte kunst en steun de asieldieren!

Eenmaal, andermaal… Heeft u ooit een kunstveiling willen bijwonen? Dit is uw kans! Kom op vrijdagavond 3 mei naar de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. En wie een kunstwerk koopt, steunt de asieldieren!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren