Intussen in het asiel: Kitty (met filmpjes!)

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Wat doe je normaal gesproken met een asielkat? Nou ehh, goed voor zorgen. En herplaatsen natuurlijk. In 2019 verlieten onze kattelijke gasten na gemiddeld eenendertig dagen het asiel. Eenendertig dagen gevuld met wennen aan de nieuwe omgeving, eten, drinken, kattenbakbezoek, knuffelen, dierenartsbezoek, entertainen van klanten, spelen en veel slapen (het blijven wel katten natuurlijk). En doordat die maand bij ons behoorlijk gevuld is met nieuwe ervaringen, vliegt ie als het ware om. Denken we tenminste.

Nieuwe prikkels

Maar wat nou als een asielkat langer bij ons gaat verblijven? Want dat gebeurt ook. Doordat ze medisch nog niet in orde zijn. Of doordat we in die maand de gebruiksaanwijzing nog niet helemaal konden ontcijferen. Dan moeten we naast de routine die katten graag zien in hun dag en nacht ook nieuwe prikkels en uitdagingen gaan aanbieden. Voor de een wat meer dan de ander…

Gebruiksaanwijzing

Poes Kitty is van de “wat meer” categorie. Haar verblijf bij ons begon eind augustus vorig jaar, toen ze met haar gezin binnenkwam. Kitty’s gebruiksaanwijzing is lang en geschreven in het cyrillisch. Aan onze kattenverzorgsters Marlies en Eline de taak om die te ontcijferen.

Wat blijkt: Kitty is de katten-versie van een Mechelse herder. Ze heeft een enorme drive, ze wil leren, ze wil bewegen máár heeft ook begrenzing nodig want snel overprikkeld. En dan hangt ze in je schoen (of een willekeurig ander dichtstbijzijnd lichaamsdeel). De oplossing: beperkte toegankelijkheid voor klanten, strikte regels voor onbeheerst gedrag en clickertraining voor geestelijke uitdaging. In de video hieronder de huidige stand van zaken, een bijzondere co-productie van Marlies & Eline & Kitty!

En Kitty doet ook volop mee in de weddenschappen rond Wie is de Mol? Is het Rob? Of toch Nathan? Bekijk snel de video!

Voor mensen die interesse in Kitty hebben, ook na het lezen van haar volledige karakterbeschrijving: neem alstublieft per e-mail of telefonisch contact op met het asiel, dan gaan we graag samen met u haar gebruiksaanwijzing doornemen.

Let op! Onze dierenopvang is op dit moment tot nader bericht gesloten voor bezoekers in het verlengde van de aangescherpte overheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u ons mailen of bellen. Wij hopen op uw begrip hiervoor. Lees hier het volledige bericht.

Laatste blog & nieuws

Nieuws
16 mei 2024

Kunstveiling brengt ruim 300 euro op voor de asieldieren!

Begin mei waren we uitgenodigd bij de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. Er werd enthousiast geboden op de unieke werken van verschillende (internationale) kunstenaars. Bekijk hier de foto’s én maak kennis met ex-asielkonijn Bobo, die één van de werken maakte.

Blog
4 mei 2024

Babs

Wanneer Babs in het asiel terechtkomt, blijkt er van alles mis met haar ogen. We vragen ons af of ze überhaupt nog wel iets ziet. Ze gaat linea recta naar onze ziekenboeg en ontpopt zich daar tot een ontzettend lieve poes. Helaas blijkt een operatie onvermijdelijk, maar Babs geeft niet op. Lees hier het verhaal van Babs.

Nieuws
3 mei 2024

Loopt u met ons mee?

Onze jaarlijkse collecteweek komt er weer aan: van 21 tot en met 25 mei gaan we langs de deuren. Meld u nu aan als collectant en help de dieren in uw regio!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren