Intussen in het asiel: Kitty (met filmpjes!)

Intussen in het asiel: Kitty (met filmpjes!)

Wat doe je normaal gesproken met een asielkat? Nou ehh, goed voor zorgen. En herplaatsen natuurlijk. In 2019 verlieten onze kattelijke gasten na gemiddeld eenendertig dagen het asiel. Eenendertig dagen gevuld met wennen aan de nieuwe omgeving, eten, drinken, kattenbakbezoek, knuffelen, dierenartsbezoek, entertainen van klanten, spelen en veel slapen (het blijven wel katten natuurlijk). En doordat die maand bij ons behoorlijk gevuld is met nieuwe ervaringen, vliegt ie als het ware om. Denken we tenminste.

Nieuwe prikkels

Maar wat nou als een asielkat langer bij ons gaat verblijven? Want dat gebeurt ook. Doordat ze medisch nog niet in orde zijn. Of doordat we in die maand de gebruiksaanwijzing nog niet helemaal konden ontcijferen. Dan moeten we naast de routine die katten graag zien in hun dag en nacht ook nieuwe prikkels en uitdagingen gaan aanbieden. Voor de een wat meer dan de ander…

Gebruiksaanwijzing

Poes Kitty is van de “wat meer” categorie. Haar verblijf bij ons begon eind augustus vorig jaar, toen ze met haar gezin binnenkwam. Kitty’s gebruiksaanwijzing is lang en geschreven in het cyrillisch. Aan onze kattenverzorgsters Marlies en Eline de taak om die te ontcijferen.

Wat blijkt: Kitty is de katten-versie van een Mechelse herder. Ze heeft een enorme drive, ze wil leren, ze wil bewegen máár heeft ook begrenzing nodig want snel overprikkeld. En dan hangt ze in je schoen (of een willekeurig ander dichtstbijzijnd lichaamsdeel). De oplossing: beperkte toegankelijkheid voor klanten, strikte regels voor onbeheerst gedrag en clickertraining voor geestelijke uitdaging. In de video hieronder de huidige stand van zaken, een bijzondere co-productie van Marlies & Eline & Kitty!

En Kitty doet ook volop mee in de weddenschappen rond Wie is de Mol? Is het Rob? Of toch Nathan? Bekijk snel de video!

Voor mensen die interesse in Kitty hebben, ook na het lezen van haar volledige karakterbeschrijving: neem alstublieft per e-mail of telefonisch contact op met het asiel, dan gaan we graag samen met u haar gebruiksaanwijzing doornemen.

Let op! Onze dierenopvang is op dit moment tot nader bericht gesloten voor bezoekers in het verlengde van de aangescherpte overheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u ons mailen of bellen. Wij hopen op uw begrip hiervoor. Lees hier het volledige bericht.

Eén gedachte over “Intussen in het asiel: Kitty (met filmpjes!)

  1. Net het boek “Molly en ik” gelezen. Over een oud navy, politie agent/ rechercheur en uit eindelijk met Molly dierendetectiveduo specialisme katten werd.
    Molly is overigens een werk cocker spaniel en dan mis ik mijn shaded silver prezischen de eerste die kocht bij een fokker maar vaak een laatste thuis gaf uit een asiel en zoals ook Molly en dat was een bewuste keuze van de dierendetectief. Trainen is het leukste en katten kunnen veel meer.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.