Intussen in het asiel: Kerstmis in het asiel

Categories
Blog: Intussen in het asiel

De aanloop naar Kerst begint in het asiel al nét na Sinterklaas. De beste man heeft zijn hielen nog niet gelicht of de kerstversiering komt al van de vliering (o, toch nog een restje Sinterklaasrijm). Mijn zeggenschap in deze kwestie is -zegge en schrijve- nul.

Zondag 6 december. Plotseling staat er een kerstboom in de kantine, uitbundig versierd met gekleurde lampjes. Gelukkig knipperen ze niet. Overal waar je kijkt, staat wel iets kerstigs; ik zie zingende-speelgoedhonden-inclusief-kerstmuts, kerstbomen-die-Stille-Nacht-rappen en zelfs een boek dat als je het openslaat -nee, niet doen!- een metalig klinkend deuntje speelt dat aan een kerstliedje doet denken. En nee, ik heb geen hekel aan Kerst. Alleen aan versiering die herrie maakt.

13 december. Het aantal kerstbomen is ineens verdubbeld want in de centrale hal beneden prijkt nu een echte Noorman (wat bij navraag overigens een Nordmann blijkt te zijn). En eerlijk is eerlijk, het staat heel gezellig. Zo vordert december en komen de feestdagen naderbij. Ook met Kerst worden alle dieren natuurlijk omringd met zorg en aandacht van vaste medewerkers en (geweldig!) een groot aantal vrijwilligers en we zorgen dan voor een lekkere lunch voor de helpers. Vlak voor de feestdagen komen er veel pensiongasten, we krijgen heel veel giften voor dieren en mensen (dankuwel allemaal!) en veel mensen komen extra Carnibest kopen om tijdens de feestdagen niet mis te hoeven grijpen.

We stoppen al ruim voor de feestdagen met het herplaatsen van asieldieren om te voorkomen dat die de weg kwijtraken tussen het kerstdiner en de oliebollen. De dieren kunnen wel besproken worden, maar gaan pas in het nieuwe jaar naar hun nieuwe huis. Uiteraard zijn we altijd open voor het opnemen van dieren. Dit jaar plaatsen we vanaf 23 december geen dieren meer. Waaraan het ligt, weet ik nog steeds niet, maar na onze mededeling hierover op Facebook en website loopt het ineens storm.

Donderdag 17 december. Poes Maska wordt geplaatst, kat Smeagol komt binnen.

Vrijdag 18 december. Katten Banana, Joris, Femke en Ryan worden geplaatst.

Zaterdag 19 december. Katten Olaf, Ricky en Felix vinden een nieuw thuis, zwerfkat Karel wordt opgehaald door zijn baasje en Esca (moeilijk plaatsbaar want erg bang) wordt gereserveerd. Er wordt afstand gedaan van Fleur.

Maandag 21 december. Het spektakel gaat verder. Om één uur wederom een rij mensen voor de balie. Er komen drie afstandskatten binnen: Jack, TukTuk en Humpy en 1 zwerver: Cupcake. We plaatsen asielkat Citroentje en bespreken Tartelette en Smeagol. (Ah ja, de namen van de asielkatten. Blog onderwerp voor 2016.)

Dinsdag 22 december. Afstandskatten Mylow en Trigger komen binnen. Katten Jack (ja die, die de dag ervoor binnenkwam) en Ambrosia vinden een nieuw thuis. Smeagol en Tartelette worden opgehaald en ook de cavia’s Vlinder en Lotje vinden een nieuw baasje. ’s Avonds hebben we een kerstbijeenkomst voor onze vrijwilligers. Inkopen doen, klaarzetten, 10 liter chocolademelk opwarmen, cake snijden en kerststol smeren. Fijn om de vrijwilligers te kunnen bedanken voor hun inzet. Iedereen krijgt een 2016-kalender, ontwerp en foto’s van Maud Velders, onze ‘huisfotograaf’. Een kalender met allemaal dieren die op een gegeven moment in ‘Stevenshage’ zaten. (Even pluggen: deze unieke en prachtige kalender is ook bij ons aan de balie te koop…)

Intussen ontvangen we deze week ook meer dan dertig pensionkatten en rond de twintig pensionhonden. Drukke blog? Nee, drukke week!

Namens alle mensen en dieren van ‘Stevenshage’ een hele fijne Kerst voor iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Nieuws
19 juni 2024

Leesvoer voor de zomer: de nieuwe Beestenbende!

Spelen is goed voor dieren! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat en nog veel meer leest u in de gloednieuwe editie van ons lijfblad Beestenbende. Met onder meer een charme-offensief van covergirl Jaimy, een interview met vrijwilligster Indy en een woordzoeker voor op het strand.

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

Blog
8 juni 2024

Kittens in het asiel

Kittens zijn doorgaans razend populair, zeker wanneer het de eerste van het jaar zijn. Begin mei was het bij ons zo ver: het eerste nestje vrolijke, gezonde pluizebolletjes is klaar voor een nieuw thuis. Binnen de kortste keren stromen er tientallen inschrijvingen binnen voor slechts vijf kittens. Lees in het blog hoe we dàt nou aanpakken…

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren