Categories
Blog: Intussen in het asiel

Wij zijn als asiel erg gelukkig met de vele donaties die we mogen ontvangen. Dat zijn kunnen financiële bijdragen zijn, maar we krijgen ook regelmatig spullen. Elke dag komen er wel mensen langs met heerlijke mandjes die katlief links laat liggen, speciale brokken waar de hond des huizes zijn neus voor optrekt, medicijnen van overleden huisdieren en soms zelfs hele pakketten speciaal voor ons gekochte blikjes kattenvoer, schoonmaakbenodigdheden of vogelspeelgoed. Al deze donaties geven ons het gevoel dat we door veel mensen gesteund worden in het werk dat wij doen. Dat voelt ontzettend fijn!

Asielmedewerkers Conan en Jessie vermaken zich wel in de gedoneerde Babboe Dog bakfiets bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden!

Vakenburgse Meer

Soms ontvangen we een donatie die toch wel heel speciaal is, zoals vorige week een ontzettende mooie vrijwel nieuwe Babboe Dog bakfiets. De mevrouw die hem schonk aan de asielhonden blijft graag anoniem, maar wij zijn er wel zo blij mee dat we er graag een blog aan wijden. De fiets is voor ons ideaal om met de honden naar het Valkenburgse Meer te gaan. Sommige honden vinden het heerlijk bij het meer, maar er naartoe lopen is net iets teveel voor ze. We namen dan nog wel eens de auto, maar met zo’n speciale bakfiets is het natuurlijk veel leuker, gezonder en groener!

Minicursus

Afgelopen dinsdag kwam een medewerker van Babboe langs om de fiets een onderhoudsbeurt te geven, zodat de honden en hun begeleiders veilig over straat kunnen. Hij gaf ons ook meteen een minicursus ‘Bakfietsrijden voor Dummies’, wat voor iedereen erg leerzaam was en voor sommige medewerkers ronduit noodzakelijk… Waar de één er zo op wegrijdt, is het bij de ander beter als iedereen even de berm induikt. Ikzelf kon prima rechtdoor rijden, maar dat was het dan ook wel. Gelukkig ben ik van de asielkatten, die zitten sowieso niet op een ritje te wachten.

Asielhond Rex poseert in de gedoneerde Babboe Dog bakfiets bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden!

Optimistisch

Eline is één van de medewerkers die vanaf het begin dikke vrienden is met de Babboe Dog. Ze rijdt er zó op weg en voor een retourtje Valkenburgse Meer draait ze haar hand al niet meer om. Eline is overigens ook degene die dacht dat de fiets wel door de voordeur van het asiel paste en fietsend naar binnen wilde komen. Dat bleek wat optimistisch ingeschat. Gelukkig hebben deur en fiets geen blijvende schade opgelopen.

Hondenplezier

Verschillende asielhonden hebben inmiddels een eerste poot in de bakfiets gezet. Charly vond het fantastisch en voelde zich net koning Willem Alexander. Heerlijk om zo rondgereden te worden met je snuit in de buitenlucht. Jaimy had wat twijfels, maar wilde wel gezellig samen met vrijwilligster Karien in de bak poseren. Rex vond het prima om als fotomodel te dienen bij de Babboe-bus, maar echt de weg op rijden was toch niet de bedoeling. We gaan het gebruik van onze prachtige nieuwe aanwinst rustig opbouwen, zodat zowel de asielhonden als de asielmensen er volop van kunnen genieten. Mocht je ons voorbij zien fietsen, zwaai dan even!

Aan de gulle geefster: heel veel dank voor de geweldige fiets!

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Hier vindt u het verlanglijstje van de dieren en mensen van Stevenshage!

Asielhonden Charly, Jaimy en Rex en vrijwilligster Karien in de gedoneerde Babboe Dog bakfiets bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Laatste blog & nieuws

Nieuws
19 mei 2024

De collecteweek gaat van start!

Van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 mei kunt u onze vrijwilligers aan uw deur verwachten met de bekende oranje collectebus. Met elkaar hopen we een mooi bedrag op te halen voor de medische kosten van de asieldieren. Geen collectant gezien? Doneer dan online!

Nieuws
16 mei 2024

Kunstveiling brengt ruim 300 euro op voor de asieldieren!

Begin mei waren we uitgenodigd bij de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. Er werd enthousiast geboden op de unieke werken van verschillende (internationale) kunstenaars. Bekijk hier de foto’s én maak kennis met ex-asielkonijn Bobo, die één van de werken maakte.

Blog
4 mei 2024

Babs

Wanneer Babs in het asiel terechtkomt, blijkt er van alles mis met haar ogen. We vragen ons af of ze überhaupt nog wel iets ziet. Ze gaat linea recta naar onze ziekenboeg en ontpopt zich daar tot een ontzettend lieve poes. Helaas blijkt een operatie onvermijdelijk, maar Babs geeft niet op. Lees hier het verhaal van Babs.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren