Intussen in het asiel: Grote Vriendelijke Rode Sammy

Intussen in het asiel: Grote Vriendelijke Rode Sammy

In het Terweepark achter station Leiden Centraal staat het monument “Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy”. Door de letters van het monument heen, zie je op een mooie zomerdag de  blauwe lucht. De tekst is afkomstig uit een lied van Ramses Shaffy, die in een huis in het Terweepark als pleegkind opgroeide. Het lied begint met: Sammy loop niet zo gebogen, denk je dat ze je niet mogen?

Het is nooit helemaal duidelijk geworden voor wie Shaffy de tekst schreef, maar wij denken dat het voor kater Sammy geschreven is. Sammy is een grote rode lieve kater, die zijn uiterste best doet om vooral niet gezien te worden. Zeker niet door zijn medekatten, waar hij doodsbang voor is en die hem ook vaak pesten door intimiderend voor zijn hok te gaan zitten.

Kater Sammy bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Ademhaling

Sammy voelt zich nooit helemaal op zijn gemak in het asiel. Naar de vaste verzorgers van de kattenhal is hij ontzettend lief en iedereen is dol op hem. Alleen als ik zijn afdeling in kom duikt hij weg. Ik ben toch degene die hem steeds meeneemt naar de dierenarts, wat hem in het geheel niet bevalt. Maar die bezoekjes zijn helaas wel nodig. We maken ons zorgen om zijn ademhaling en laten röntgenfoto’s maken. Er is iets te zien op de foto’s, maar is het een tumor of astma? Helemaal duidelijk is dat niet na de eerste foto’s. We besluiten om hem op medicatie voor astma te zetten en hopen op het beste. We houden Sammy als een havik in de gaten en duimen met z’n allen voor deze lieve man.

Pispaaltje

De opluchting is groot als de röntgenfoto er na een maand stukken beter uit ziet: geen tumor. Maar ondertussen is zijn ademhaling nog steeds erg wisselend en zijn we toch niet helemaal tevreden over hoe het met Sammy gaat. Het helpt niet dat de andere katten hem vooral zien als het pispaaltje. Intern is hij al naar verschillende hallen verhuisd, maar steeds wordt hij in elke hal weer gepest, wat hem een hoop stress oplevert. Eline en ik besluiten dat Sammy waarschijnlijk gelukkiger zou zijn in een pleeggezin.

Kater Sammy bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Eigen huis

Sammy verblijft inmiddels drie maanden in een rustig pleeggezin. Na twee dagen wennen zat hij op schoot en na een week vroeg hij beleefd of hij ook op een kleedje op bed mocht liggen. Hij blijkt heel gehoorzaam en luistert goed naar zijn naam. Sammy blijft wel een bange poeperd. Bij harde geluiden duikt hij weg. Maar kopjes geven en spinnen kan hij als de beste en zijn astmaklachten worden minder. Sammy zit nog wel vaak verlangend voor het raam. Te kijken naar de blauwe lucht.  Hij wil nu echt naar een eigen huis, en naar buiten, ook als hij dan een keertje nat zal worden. Als er maar geen andere, dominante katten in de buurt zijn! Na een ommetje wil Sammy dan wel weer graag gezellig bij zijn baas op schoot. Lekker schuilen tegen regen, enge geluiden en andere katten.

Vergeten kindje

Maar ondanks dat Sammy al langer dan een jaar op onze website staat, komt er maar niemand voor hem. Hij lijkt het vergeten kindje. Maar wij vinden dat het nu toch echt tijd is dat Sammy gezien wordt. Hij is ontzettend lief en zal dankbaar zijn als hij weer een eigen thuis zal krijgen. Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy, er is één die van je houdt!

Klik hier voor meer informatie over Sammy. Denkt u dat u na het lezen van deze tekst geschikt bent voor Sammy? Vul dan ons inschrijfformulier in. We nemen alleen de formulieren in behandeling die via onze website binnenkomen (d.w.z. geen losse mails of contactformulieren via dierenasiels.com). Op onze eigen formulieren staan alle vragen die voor ons van belang zijn. Wij nemen daarna contact met u op.

5 gedachten over “Intussen in het asiel: Grote Vriendelijke Rode Sammy

 1. Mooi verhaal. Lief verhaal. Goede informatie. Wij hebben Sammy leren kennen als een erg lieve knuffelbeer, die spontaan spinnend en kopjes gevend op je afkwam.
  Hopelijk krijgt Sammy alsnog een gouden mandje. We houden allemaal van Sammy 🙂

  1. Kan Sammy met kinderen (dochter 2)
   En is het binnen kat ??

   Wat een lieverd ❤️

   1. Beste Saskia,
    Ik ken Sammy niet goed genoeg om daar antwoord op te weten. Alle informatie over wat voor huisje Sammy zoekt, staat hier: https://dierenasiels.com/dier/F4FD71D2-AA8B-8608-69635127D6066D5D
    Je kunt natuurlijk ook altijd even bellen, dan kunnen onze kattenverzorgsters alle informatie geven.
    Mocht je daadwerkelijk interesse hebben dan vragen we je vriendelijk om een aanvraagformulier op onze website in te vullen: https://www.dierenasielleiden.nl/katten-formulier/
    Namens Sammy, alvast bedankt!
    Nicolette

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.