Intussen in het asiel: Een boek vol dierenverhalen

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Tja, bucketlists. Als je mij vraagt: ik heb eigenlijk nooit zo de noodzaak van de lambada dansen met een yeti of dauwtrappen op Antarctica ingezien. Mocht ik echter iets móeten verzinnen… komt ie:

1. In zeven sloten lopen
2. Een reuzenoctopus knuffelen
3. Een boek uitgeven

Stukjes schrijven

Vandaag vieren we het zevenjarige jubileum van ons blog Intussen in het asiel. Zeven jaar geleden zei kersvers bestuurslid Suzan langs haar neus weg tegen mij: “als jij nou af en toe een stukje schrijft voor de website over wat er zoal in het asiel gebeurt” want “dat is goed voor de ratings in Google”. En brave asielbeheerder die ik ben, ging zitten en schreef. Ik schreef een stuk over onze innig geliefde asielkat Damocles, die net die week ernstig ziek was geworden. Het stuk schreef zichzelf, de woorden vloeiden moeiteloos uit mijn pen toetsenbord. De week erna waren er nieuwe beschrijvenswaardige dieren en gebeurtenissen en de week erop weer en weer.

Zeven jaar

Zo zijn we zeven jaar en 341 blogs verder (niet dat ik ze geteld heb). Soms was de inspiratie ver te zoeken maar gebeurden er op het laatste moment allerlei blog-waardige dingen. Soms sprongen de collega’s bij, zodat we er gezamenlijk voor zorgden dat we elke week iets konden plaatsen. Dat plaatsen trouwens is al die zeven jaar lang door bestuurslid Suzan gedaan (jazeker, diezelfde die me aan het schrijven zette, ik vraag me af of ze er spijt van heeft) die niet één keer verstek heeft laten gaan. Wij sturen haar ‘een stukkie tekst’ en een paar foto’s – vaak staand terwijl liggend veel makkelijker is voor plaatsing op de site, sorry Suus – en Suzan zwaait elke week met haar toverstafje en maakt er weer iets prachtigs van. Zodat ook ik denk “gauw even lezen” terwijl ik het nota bene zelf geschreven heb… Het is hoog tijd om onze bewondering en respect en dankbaarheid daarvoor uit te spreken en vast te leggen!

Een boek!

Een lange intro voor een aankondiging. Want vandaag heb ik de eer om met tromgeroffel, fanfare en feestgedruis te mogen bekendmaken dat er een Intussen in het asiel-bundel in de maak is! Suzan en vrijwilligster Annegien zijn samen met mij de uitdaging aangegaan om een heus boek samen te stellen met de, volgens ons dan toch, meest memorabele blogs. Het is een heel avontuur, zo’n boek, daar moeten we nog een keer een blog over schrijven. Inmiddels zijn we al zover gevorderd dat we een verschijningsdatum durven te noemen. Op 1 oktober, de Open Asieldag, zullen we met gepaste trots ons werkstuk aan u, ons trouwe publiek, presenteren!

Bestel nu alvast uw (gepersonaliseerde) exemplaar van onze blogbundel 'Intussen in het asiel' in de webshop van Dierentehuis Stevenshage in Leiden!

Opbrengst voor de dieren

De gehele opbrengst is uiteraard voor de asieldieren van Stevenshage. De redactie heeft haar tijd en energie belangeloos ter beschikking gesteld, de prachtige foto’s van o.a. Maud Velders mogen we kosteloos gebruiken en drukkerij De Bink gaat zorgen voor een prachtig uitgevoerd en begerenswaardig boek dat een pronkstuk is op uw koffietafel.

Bestel uw exemplaar

Omdat we graag een indruk willen krijgen hoeveel exemplaren we moeten laten drukken (tien? twintig? misschien wel vijftig?) is vanaf vandaag de voorintekening geopend in onze webshop. U kunt het boek alvast bestellen en aangeven of u het wilt afhalen (dat kan dus vanaf de Open Asieldag op 1 oktober waar u toch al heen ging) of wilt laten opsturen zodra het is gepubliceerd.

(Voor onze vrijwilligers die dit lezen: niet verder vertellen maar jullie krijgen er allemaal eentje als kerstattentie.)

Persoonlijke boodschap en cadeautip

U kunt zélfs, zonder garantie op leesbaarheid, mijn handschrift en hiërogliefen worden vaak in één adem genoemd, een persoonlijke boodschap door mij erin laten schrijven. Zet u dan de gewenste tekst in het opmerkingenveld bij het afrekenen van de bestelling in onze webshop. En wilt u een groter aantal aanschaffen – subtiele hint: misschien leuk voor in kerstpakketten – neem dan even contact op met het asiel.

Nog maar 84 nachtjes slapen…

Klik hier om uw exemplaar van ‘Intussen in het asiel’ alvast te bestellen!

Hieronder vindt u alvast een sneak preview van enkele pagina’s uit de blogbundel.

Bestel nu alvast uw (gepersonaliseerde) exemplaar van onze blogbundel 'Intussen in het asiel' in de webshop van Dierentehuis Stevenshage in Leiden! Bestel nu alvast uw (gepersonaliseerde) exemplaar van onze blogbundel 'Intussen in het asiel' in de webshop van Dierentehuis Stevenshage in Leiden! Bestel nu alvast uw (gepersonaliseerde) exemplaar van onze blogbundel 'Intussen in het asiel' in de webshop van Dierentehuis Stevenshage in Leiden!

Laatste blog & nieuws

Nieuws
20 april 2024

Paasuitdaging levert ruim 5000 euro op!

Weet u het nog? In maart deden we mee met de Paaschallenge van Stichting Dierenlot, met een Dog Survival Run, de Paas Bake Sale, shoppen in ons tweedehands winkeltje…alles om geld op te halen voor de asieldieren. En dat is gelukt! Wij zijn alle gulle dierenvrienden zeer dankbaar!

Evenement
18 april 2024

Bied mee op echte kunst en steun de asieldieren!

Eenmaal, andermaal… Heeft u ooit een kunstveiling willen bijwonen? Dit is uw kans! Kom op vrijdagavond 3 mei naar de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. En wie een kunstwerk koopt, steunt de asieldieren!

Blog
6 april 2024

Dag omaatje…

“We hebben een mooie nalatenschap binnengekregen” meldt Nicolette verrast. Het blijkt van mevrouw M., een zeer dierbare klant die verschillende asielhondjes een liefdevol thuis heeft gegeven. Lees in dit blog het bijzondere verhaal van mevrouw M. en haar geliefde Max, Billy en Tommie.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren