Intussen in het asiel: Drukke dinsdag

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Op dinsdag zijn we vaak met z’n allen. Dat wil zeggen: in principe werken we allemaal op de dinsdag. Deze week geniet Eline van een welverdiende vakantie. En sturen we een snotterige Conny halverwege de ochtend naar huis omdat a) ze bijna niet meer op haar benen kan staan en b) we haar een te grote bacillenbron vinden . “Tod borguh” zegt ze nog. (Inderdaad is ze woensdagochtend weer op haar post, oersterk, die Stevenshagers.)

Asielkatten Peach & Simba zoeken samen een nieuw huisje. Klik op de afbeelding voor meer informatie over dit duo.

29 honden, 93 katten en 18 konijnen en vogels

We maken ons totaal geen zorgen over de terugloop in onze dinsdagbezetting. Er zijn dagen dat we met z’n tweeën de klus moeten klaren, terwijl er nu nog vijf man (m/v) over zijn.

Alle aanwezige dieren (29 honden, 93 katten en 18 konijnen en vogels) krijgen keurig op tijd eten, waar nodig medicatie, een schoon hok en ruim voldoende aandacht, mede dankzij een enthousiaste ploeg vrijwilligers. Marlies heeft dan al drie katten naar de Keerhoeve gebracht voor een gebitssanering en sterilisaties, eentje naar Leiden en twee naar Voorschoten.

Om 10 uur komt dierenarts Colette binnen. Samen met Marlies onderzoekt, vaccineert, castreert en behandelt ze alle dieren die voor die dag op de rol staan. Tijdens het spreekuur geven Marlies en ik asielkat Myrthe een uitgebreide schoonheidsbehandeling. De onderhandelingen daarover hadden eerder een impasse bereikt:  1 stem tégen (Myrthe) en 1 stem vóór (wij). Het compromis: een licht roesje.

Daarna neem ik twee afstandskatten (Peach & Simba) aan, ontvangen we de wekelijkse Carnibest bestelling en rijden Marianne en Annika heen en weer naar Noordwijk om een lading incourante diervoeding op te halen bij TuineXtra. Samen met Syl laadt Annika het gekregen voer weer uit. Ze geven het een plekje waar muizen en asielmedewerker Lanzo er geen vat op hebben. Om twaalf uur ligt het asiel er keurig bij. De katten beginnen tevreden aan hun middagdutje en de honden chillen na hun wandeling. De ochtend is gladjes verlopen. Verdacht gladjes wellicht…

Poes Myrthe is 2 jaar oud en zoekt een lief baasje. Klik op de foto voor meer informatie over deze zelfstandige dame.

Middagprogramma

Die middag staan er enkele afspraken gepland. Syl krijgt een vertegenwoordigster van Tijssen diervoeding (onze groothandel) over de vloer en voor Marianne en mij staat er een gesprek met iemand van de Hondenbescherming op het programma. “Moet lukken” zeggen we “dan blijven Marlies en Annika toch bij de balie”.

Omdat er om 13 uur een paar klanten tegelijk binnen komen, spring ik even bij aan de balie. Syl gaat in gesprek, Marlies gaat met mensen naar de kattenhal, Marianne heeft een gesprekje met mogelijke nieuwe hondenbaasjes, terwijl Annika en ik een aantal mensen helpen en telefoontjes beantwoorden.

Dan arriveert het bezoek van de Hondenbescherming (compleet met cameravrouw). Marlies vraagt me om even mee te kijken naar asielkat Koohii die ineens “zo raar loopt”. Tegelijkertijd krijg ik een telefoontje van de Dierenpolitie, met het verzoek om ergens drie hondjes op te komen halen. “Ik bel je zo terug” zeg ik.

Taken husselen

De taken worden opnieuw gehusseld. Marianne ‘doet’ de Hondenbescherming, Annika en Syl stappen in de asielbus voor de hondjes, ik ga bij Koohii kijken en Marlies blijft bij de balie.

Wildebras Koohii  mag -helaas- nog niet mee naar zijn nieuwe huis. Dierenarts Colette moet vrijdag eerst maar even zijn pootje checken. Terwijl ik dat bespreek met de nieuwe baasjes, komt Syl me halen. De drie hondjes zijn gearriveerd. Behoedzaam -ze schijnen al een hapje uit een agent hebben willen nemen- halen we twee Maltezers en een zwart kruisinkje uit de asielbus. De drie zijn behoorlijk onder de indruk. We volgen het tempo van de hondjes die ruim de tijd nemen om aan hun nieuwe omgeving te wennen.*

Niemand heeft iets gemerkt

Nu de asielbus terug is, kan Marlies de geopereerde katten gaan ophalen terwijl Annika bij de balie blijft en Marianne nog bezig is met haar interview. Als de hondjes uiteindelijk op hun plek zitten, keer ik terug naar de balie. We helpen pensionklanten, Carnibest kopers, staan potentiële nieuwe baasjes te woord en beantwoorden tussen neus en lippen de e-mail.

Plotseling is het vier uur. De hoogste tijd om 29 honden, 93 katten en 18 konijnen en vogels te voorzien van voer en vers water, de kas te tellen en de administratie bij te werken. Met het voldane gevoel dat onze pension- en asieldieren niets hebben gemerkt van onze Drukke Dinsdag draai ik om zes uur het toegangshek op slot.

* De drie hondjes zijn nog niet plaatsbaar. Zodra ze beschikbaar zijn, kunt u hen vinden in ons actuele overzicht van plaatsbare honden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Evenement
27 juni 2024

Kom naar de Open Dag van de Duinvallei

Op zaterdag 29 juni kun je tijdens de Open Dag van de Duinvallei in Katwijk een kijkje nemen op deze mooie locatie. Wij zijn aanwezig met een kraampje met hondenspulletjes, er is een hondenspeelplaats, speeltuin, tiny houses en nog veel meer!

Nieuws
19 juni 2024

Leesvoer voor de zomer: de nieuwe Beestenbende!

Spelen is goed voor dieren! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat en nog veel meer leest u in de gloednieuwe editie van ons lijfblad Beestenbende. Met onder meer een charme-offensief van covergirl Jaimy, een interview met vrijwilligster Indy en een woordzoeker voor op het strand.

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren