Intussen in het asiel: Dierendag en Open Asieldag!

Categories
Blog: Intussen in het asiel

De week voor de Open Asieldag, die we op zaterdag 8 oktober organiseren. Er wordt hard gewerkt aan de laatste voorbereidingen voor die grote dag. We willen onze gasten natuurlijk goed ontvangen en een leuke dag bezorgen.

De donaties voor de silent auction worden één voor één binnengebracht. Prachtige olijfboompjes, een zelfgemaakte design kattenkrabpaal, een boodschappenpakket van AH, een gigantisch hondensnackpakket, een cadeaukaart voor de wasstraat, een fotoshoot, een speurles en nog veel meer. Ik roep bij alles ‘daar ga ik op bieden’. Hopelijk ben ik niet de enige, anders gaat deze Open Asieldag me heel veel geld kosten…

Medewerker Lanzo wil kennelijk mooi voor de dag komen zaterdag, want hij  loopt plotseling rond met de kaart voor de wasstraat tussen z’n tandjes. We weten nog net te voorkomen dat er permanente afdrukken achterblijven. Nee, Lanzo z’n wasbeurt vindt plaats in de trimsalon.

De kamer waar fotografe Sanne komt te staan met haar mobiele studio wordt grondig schoongemaakt, het enveloppenspel wordt voorbereid (hoeveel ‘geen prijs’ kaartjes hadden we nou ook alweer? en troostprijzen? toch nog maar een keer tellen…).

Ik krijg de sleutel van het terrein van de buren van Stedelijk Beheer. Nou ja, sleutel? Het is een plastic rondje dat lijkt op iets dat je gratis bij een zak chips krijgt. Maar ik leg het zorgvuldig in de kluis want het is toch een hele verantwoordelijkheid. Ik ben intussen wel enorm blij dat we hun terrein zaterdag weer mogen gebruiken als parkeerterrein. De overlast voor de andere bedrijven aan de Kenauweg wordt op die manier enigszins beperkt.

Intussen gaat het gewone werk natuurlijk ook door. Er wordt een kat opgehaald door zijn eigenaar. Het is ons nog nooit gebeurd dat de asielnaam van een zwerfkat hetzelfde is als zijn echte naam. Maar dit keer zitten we er heel dichtbij. De kat heet hier Janssen. En de eigenaar? Janssen. Ook met twéé essen dus.

Dan komen er mensen die interesse hebben in asielkat Djoek. Zij heten geen Djoek (dat zou raar zijn) maar Silke en Minou. En in de hal bij Djoek zitten… asielkatten Silke en Minou. Dit zorgt voor enige spraakverwarring maar aan het eind van de middag zijn we eruit en mag Djoek mee naar huis.

De hele week voorafgaand aan de Open Asieldag -dit is inmiddels traditie- is het druk met mensen die op zoek zijn naar een kat. Op dinsdag komen er bovendien twee nestjes kittens, in totaal 8 kleintjes, beschikbaar. Binnen de kortste keren zijn alle kleintjes ‘bezet’ en moeten we alweer mensen teleurstellen. Maar volwassen katten zijn ook heel leuk hoor.

Dinsdag is het 4 oktober: Dierendag! Ik mag een delegatie kinderen van de Stevenshofschool ontvangen. De Stevenshofschool heeft al járenlang  (al minstens sinds 1997) een kattenhok en een hondenkennel geadopteerd. En elk jaar komt er een afvaardiging van de hogere groepen een kijkje nemen in het asiel. Alle kinderen hebben iets lekkers meegenomen voor de dieren.

Dit jaar laat ik de kinderen kennismaken met Dopey, een asielkat in de kattenhal, spelen ze met (onze eigen) honden Kees, Kiki en Lanzo in het speelbos en laat ik de dierenartskamer zien, inclusief de flesjes met wormen en blaasstenen op sterk water. De kinderen horen mijn uitleg over de microchip vol interesse aan. Ze stellen vragen (goede vragen, menig volwassene zou ze niet zo verzinnen) en ik zie dat ze ook echt naar de antwoorden luisteren. Heel leuk om zo een rondleiding te geven.

Donderdag wordt er een zwerfkatje binnengebracht. Althans, dat is de bedoeling, maar het katje zit los in de auto van de vinder en neemt de beentjes zodra het portier opengaat. Het ‘kat ontsnapt’ protocol gaat onmiddellijk in werking maar helaas krijgen we het diertje niet te pakken. Uiteraard zal ik extra rondjes maken over het terrein ‘s avonds en zetten we een vangkooi neer in de hoop dat we hem of haar met lekker voer kunnen lokken.

Jammer genoeg krijg ik aan het einde van een lange dag via internet een slechte recensie binnen. Te lang moeten wachten en te weinig aandacht gekregen, luidt de klacht en er was geen passende kat voor haar beschikbaar. Ze heeft ongetwijfeld gelijk, deze week is het erg druk geweest met klanten en het kan zijn dat we af en toe minder scherp waren. Ik nodig de klant uit om op een rustiger moment terug te komen.

Vrijdag loop ik nog even bij de naaste buren van de Kenauweg binnen om alvast begrip te vragen voor alle komende drukte. Nog één nachtje slapen, dan is het zover… en ik hoop u allemaal te mogen begroeten op onze Open Asieldag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

Blog
8 juni 2024

Kittens in het asiel

Kittens zijn doorgaans razend populair, zeker wanneer het de eerste van het jaar zijn. Begin mei was het bij ons zo ver: het eerste nestje vrolijke, gezonde pluizebolletjes is klaar voor een nieuw thuis. Binnen de kortste keren stromen er tientallen inschrijvingen binnen voor slechts vijf kittens. Lees in het blog hoe we dàt nou aanpakken…

Nieuws
29 mei 2024

Leidsch Dagblad interviewt vrijwilliger Stef

“Ik vind het nooit eng bij de honden. Als ik rustig ben, zijn zij dat ook.” aldus vrijwilliger Stef in een interview met het Leidsch Dagblad. Onze asielhonden hebben deze editie uiteraard verslonden, want ze zijn dol op Stef!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren