Intussen in het asiel: De week vóór de Open Asieldag

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Niet dat het altijd kalm en sereen is in het asiel. Maar het lijkt welhaast traditie dat in de week vóór de Open Asieldag alles tegelijk gebeurt. Alles? Alles.

Dit jaar is daarop geen uitzondering. Uiteraard zijn we al maanden bezig met voorbereiden voor de Open Asieldag. Overleggen, mensen uitnodigen, evenementen organiseren, wat moeten we kopen/huren/lenen/regelen. Praktische dingen als inkoop van koffie en snoep. Voldoende verlengsnoeren op voldoende verschillende groepen zodat we niet in het donker komen te zitten. Wie een demonstratie kan komen geven met speurhonden en een pakwerker. (Is gelukt, yesss!)

In september starten de voorbereidingen echt goed. En de week vóór de Open Asieldag (deze week dus) staat het hele asiel op z’n kop. Figuurlijk en toch ook wel letterlijk. Je kunt geen bureau of tafel vinden waar zich geen posters, prijslijsten, info over dieren, consumptiebonnen dan wel lijmstiften, scharen, enveloppen, lamineermachines en wat dies meer zij bevinden.

Onze klanten merken het niet. Denken we. Hopen we. Ons nieuwe gebouw heeft veel opslagruimte. We moeten extra alert zijn als we het magazijn of een bergruimte inlopen. Anders is de kans groot dat er iets kraakt onder je schoen. Oh, dat was een loterijprijsje. Of een cupcake bakvorm waar normaal gesproken ehh…niets staat.

Intussen zijn we natuurlijk gewoon een asiel. En dat gaat door.

Er komen in een paar dagen tijd zeven zwerfhonden binnen. Vijf gaan er snel weer naar huis. De zesde niet. De chip-zoektocht brengt ons bij een ander asiel. Het hondje is herplaatst in onze regio. Het blijkt beter dat hij bij ons blijft om een nieuw thuis te vinden. Ook van de zevende zwerver meldt zich een baas. Die echter het hondje niet komt ophalen. Sterker, hij brengt ook nog twee andere omdat hij thuisloos is geworden.

Telefoon. Een mevrouw die twee hondjes in huis heeft genomen nadat hun eigenaar was overleden. Maar het botert niet tussen haar eigen hondjes en één van de logees. Dus die blijven ook bij ons. Een geplaatste asielhond komt retour. Ook daar heeft de reeds aanwezige hond bij nader inzien toch bezwaar aangetekend tegen de nieuwkomer. We plaatsen hond George en een gegadigde meldt zich voor Thunder. Regelwerk om de agenda’s van de vrijwillige trainers van Hond in Nood te coördineren met die van de kandidaat en van Thunder.

Een onbekend, maar terugkerend fenomeen is dat we in de week voor de Open Asieldag veel asielkatten plaatsen. Langzitter Nindy gaat bij Alicia wonen. We zijn Blij. Ook plaatsen we Mitchell, Crazie, Trinedy, Charlotte, Bibi (nog een langzitter!), Kruimel, Nuri, Pim, Sjors, Fleurtje en Tijger.

Tegelijkertijd komen er deze week elke dag nieuwe katten binnen.

Zwerfkatten. Inschrijven. Op chip en gezondheid checken. Proberen de eigenaar te achterhalen. Observeren. Administratie. Foto maken. Op de website plaatsen als ‘gevonden’.

Afstandskatten. Inschrijven. Met de eigenaar praten over de kat. Bedenken welke nieuwe situatie geschikt zal zijn voor de kat. Observeren. Leren kennen. Foto maken. Stukje voor de website.

Katten die zijn achtergelaten na een verhuizing of bij een vriend die daar helemaal niet op zat te wachten. Daarvoor moeten we weer andere kanalen bewandelen, kijken of er nog ergens wat geld los te peuteren is. En of er nog iemand iets over de dieren weet qua achtergrond of entingen.

Deze week verwelkomen we Maska, Tijger, Innie, Minnie, Franciscus, Ambrosia, Chanel, Toby, Tame, Lady, Dropje, Farida, Nina, Grito, Karel, Bakje, Binkie, Bliksem en Druppel.

Tussendoor op stel en sprong naar de dierenarts met een hele oude, zieke kat. Nog geen asielauto dus eerst een auto regelen. Helaas geen goed nieuws, we moeten hem laten inslapen.

Twee afstandskatten die we moeten ophalen omdat de eigenaar echt geen vervoer heeft. Marlies moet extra vroeg op, op de fiets naar de dierenarts. Mag de auto van de praktijk lenen, katten halen, naar asiel brengen. Naar praktijk rijden, terug naar het asiel fietsen. En dan begint haar dag nog maar net.

Ondertussen proberen we te bedenken welke katten de Open Asieldag echt niet gaan waarderen. En voor hen een plekje te vinden ergens wat verder weg van alle drukte.

O, en in quarantaine E wordt geniest…

Dinsdagmiddag ontvang ik een ploeg van 15 mannen en vrouwen van Akzo die met groot enthousiasme onkruid komen wieden, boomschors verspreiden in de perken, bollen planten en het terrein aanvegen. Gezellige middag met mooi weer en indrukwekkend resultaat.

Tussen het koffie, thee en cake rondbrengen, extra bezems zoeken en emmers sop maken door ontvang ik Hielco die foto’s komt maken voor een artikel in het Leidsch Dagblad. Journalist Roy hadden we al eerder op bezoek gehad. Annika poseert bij de honden, vrijwilligster Ans bij de asielkatten en ik bij een konijn. Dan wil hij ook nog graag een foto in het hondenbos. Dus verzamel ik onze eigen honden en grijp Marianne en Syl in hun kraag. Hup, poseren jullie.

Terwijl we bezig zijn met het neerzetten van onze honden, springt asielhond Tommie over het hek. Even buurten, want Tommie houdt van gezelligheid. Ik breng hem toch maar even terug.

Intussen probeer ik te regelen dat de asielbus inclusief belettering, de prachtige asielkalender voor 2016 en de poffertjeskraam op tijd worden bezorgd. En dat de textielbak is geleegd.

De hele week natuurlijk ook ‘gewoon’ telefoon, klanten, mail, inkoop, was, administratie… oké ik hou nu op met schrijven. Ik moet nog een Open Asieldag voorbereiden…

En ik ontvang alle lezers graag persoonlijk op 10 oktober!

Laatste blog & nieuws

Nieuws
20 april 2024

Paasuitdaging levert ruim 5000 euro op!

Weet u het nog? In maart deden we mee met de Paaschallenge van Stichting Dierenlot, met een Dog Survival Run, de Paas Bake Sale, shoppen in ons tweedehands winkeltje…alles om geld op te halen voor de asieldieren. En dat is gelukt! Wij zijn alle gulle dierenvrienden zeer dankbaar!

Evenement
18 april 2024

Bied mee op echte kunst en steun de asieldieren!

Eenmaal, andermaal… Heeft u ooit een kunstveiling willen bijwonen? Dit is uw kans! Kom op vrijdagavond 3 mei naar de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. En wie een kunstwerk koopt, steunt de asieldieren!

Blog
6 april 2024

Dag omaatje…

“We hebben een mooie nalatenschap binnengekregen” meldt Nicolette verrast. Het blijkt van mevrouw M., een zeer dierbare klant die verschillende asielhondjes een liefdevol thuis heeft gegeven. Lees in dit blog het bijzondere verhaal van mevrouw M. en haar geliefde Max, Billy en Tommie.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren