Intussen in het asiel: #bettywhitechallenge

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Onlangs overleed actrice Betty White. Bijzonder genoeg bleek ons hele team haar te kennen, van jong tot eh, niet meer zo piep. Sommige zagen haar in een langlopende tv-serie, anderen in de vele gastrollen die ze speelde in andere series. We mogen haar dus rustig een verbindende factor tussen generaties noemen. Bij team Stevenshage althans. Normaal gesproken is het bijzonder lastig om een acteur/tv-programma/zanger/boek te vinden die we allemaal kennen, laat staan leuk vinden. Betty White blijkt een van deze niet-controversiële zeldzaamheden.

Maar waarom schrijf ik er hier over? in een asielblog nota bene? Dat zit zo.


Betty White tijdens het Annual Beastly Ball in de Los Angeles Zoo in 2014. Bron: CNN

Dierenvriendin

Tijdens het gesprek over haar lange, lange loopbaan vroeg iemand “ken je de Betty White challenge al”. Dat was niet zo (de generatiekloof was plotseling weer terug) maar het internet is geduldig. En zo kwam ik erachter dat ze maandag 17 januari honderd zou zijn geworden. En dat ze zich haar hele leven lang heeft ingezet voor de dieren van deze wereld. Dat haar acteerwerk voor haar de manier was waarop ze haar werk met dieren kon bekostigen.

Vijf dollar

Daarom wordt, om Betty’s leven te vieren, op 17 januari iedereen uitgedaagd om 5 dollar te doneren (mag ook euro zijn uiteraard) aan een plaatselijke dierenorganisatie naar keuze. En toen we het over die datum hadden, bedacht ik me ineens dat het dan ook Blue Monday is, de meest saaie en deprimerende dag van het jaar. Wat een wonderlijk toeval. Immers, wat is nou bij uitstek iets waardoor je je snel beter gaat voelen als je een beetje ‘blue’ bent? Geven!

Doe daarom mee aan de #bettywhitechallenge. Een klassieke win-win situatie voor mens en dier, werk je blues weg met een gift.

En hoewel ik niet perse blues hoef weg te werken, ga ik maandag zeker een paar geweldige dierenorganisaties in Nederland uitkiezen die een donatie heel goed kunnen gebruiken! Ik hoop dat velen zullen meedoen aan deze challenge! Zegt het voort!

 Klik hier als u een eenmalige donatie aan Dierentehuis Stevenshage wilt doen.

“Animals don’t lie. Animals don’t criticize. If animals have moody days, they handle them better than humans do.” – Betty White

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Nieuws
19 juni 2024

Leesvoer voor de zomer: de nieuwe Beestenbende!

Spelen is goed voor dieren! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat en nog veel meer leest u in de gloednieuwe editie van ons lijfblad Beestenbende. Met onder meer een charme-offensief van covergirl Jaimy, een interview met vrijwilligster Indy en een woordzoeker voor op het strand.

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

Blog
8 juni 2024

Kittens in het asiel

Kittens zijn doorgaans razend populair, zeker wanneer het de eerste van het jaar zijn. Begin mei was het bij ons zo ver: het eerste nestje vrolijke, gezonde pluizebolletjes is klaar voor een nieuw thuis. Binnen de kortste keren stromen er tientallen inschrijvingen binnen voor slechts vijf kittens. Lees in het blog hoe we dàt nou aanpakken…

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren