Intussen in het asiel: #bettywhitechallenge

Intussen in het asiel: #bettywhitechallenge

Onlangs overleed actrice Betty White. Bijzonder genoeg bleek ons hele team haar te kennen, van jong tot eh, niet meer zo piep. Sommige zagen haar in een langlopende tv-serie, anderen in de vele gastrollen die ze speelde in andere series. We mogen haar dus rustig een verbindende factor tussen generaties noemen. Bij team Stevenshage althans. Normaal gesproken is het bijzonder lastig om een acteur/tv-programma/zanger/boek te vinden die we allemaal kennen, laat staan leuk vinden. Betty White blijkt een van deze niet-controversiële zeldzaamheden.

Maar waarom schrijf ik er hier over? in een asielblog nota bene? Dat zit zo.


Betty White tijdens het Annual Beastly Ball in de Los Angeles Zoo in 2014. Bron: CNN

Dierenvriendin

Tijdens het gesprek over haar lange, lange loopbaan vroeg iemand “ken je de Betty White challenge al”. Dat was niet zo (de generatiekloof was plotseling weer terug) maar het internet is geduldig. En zo kwam ik erachter dat ze maandag 17 januari honderd zou zijn geworden. En dat ze zich haar hele leven lang heeft ingezet voor de dieren van deze wereld. Dat haar acteerwerk voor haar de manier was waarop ze haar werk met dieren kon bekostigen.

Vijf dollar

Daarom wordt, om Betty’s leven te vieren, op 17 januari iedereen uitgedaagd om 5 dollar te doneren (mag ook euro zijn uiteraard) aan een plaatselijke dierenorganisatie naar keuze. En toen we het over die datum hadden, bedacht ik me ineens dat het dan ook Blue Monday is, de meest saaie en deprimerende dag van het jaar. Wat een wonderlijk toeval. Immers, wat is nou bij uitstek iets waardoor je je snel beter gaat voelen als je een beetje ‘blue’ bent? Geven!

Doe daarom mee aan de #bettywhitechallenge. Een klassieke win-win situatie voor mens en dier, werk je blues weg met een gift.

En hoewel ik niet perse blues hoef weg te werken, ga ik maandag zeker een paar geweldige dierenorganisaties in Nederland uitkiezen die een donatie heel goed kunnen gebruiken! Ik hoop dat velen zullen meedoen aan deze challenge! Zegt het voort!

 Klik hier als u een eenmalige donatie aan Dierentehuis Stevenshage wilt doen.

“Animals don’t lie. Animals don’t criticize. If animals have moody days, they handle them better than humans do.” – Betty White

3 gedachten over “Intussen in het asiel: #bettywhitechallenge

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.