Intussen in het asiel: De Duik

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Iets meer dan een jaar geleden. Onze kattenverzorgster Marlies leest dat er een Nieuwjaarsduik is in het Valkenburgse Meer. Ze overweegt heel even om mee te doen. Deze overweging spreekt ze, onnadenkend, hardop uit met collega Marianne naast zich. Dit komt haar duur te staan. Marianne daagt haar uit. “Als jij samen met een asielhond meedoet aan die duik, dan sponsor ik je voor het asiel.”

Recordbedrag Nieuwjaarsduik 2017

De competitieve sportieveling komt in Marlies boven. Ze zet een bericht op haar Facebook, het asiel pikt dit op en voilá, de eerste sponsorduik is een feit. Dankzij familie, vrienden, Facebook volgers en de fooienpot van Brasserie Buitenhuis zamelen we een recordbedrag van €1515,30 in.

Zodra de dappere duikers in 2017 bibberend uit het water zijn gekomen, nemen ze zich twee dingen voor.: volgende keer slippers aan om over die verdomd scherpe schelpjes te strompelen én: volgend jaar gaan we weer!

Klik hier om Marlies en de asieldieren te steunen en sponsor de Nieuwjaarsduik 2018!

Nieuwjaarsduik 2018

Het jaar vliegt voorbij, het team duikers breidt zich uit met meer mensen van Dierenartsenpraktijk de Keerhoeve. Ineens is het aanstaande maandag al tijd voor de tweede Nieuwjaarsduik bij Buitenhuis. Na de champagne en de oliebollen wacht onze helden de schok van het koude, koude water.

“Het valt mee hoor,” zegt Marlies “het is vooral het heen en weer lopen naar het water. Maar met slippers aan gaat dat vast veel beter”. Op Facebook kunnen mensen – tegen een extra sponsorbedrag – verzoeknummers indienen. Marlies moet ditmaal o.a. een pirouette maken, kopje onder gaan , de Macarena dansen en blaffen als een hond. Alles voor de asieldieren!

Heeft u ook een speciaal verzoek aan Marlies tegen een extra sponsorbedrag? Laat het ons dan onder dit blog of via Facebook weten en vergeet niet uw bijdrage over te maken via de link hieronder.

Klik hier om Marlies en de asieldieren te steunen!

Enthousiaste viervoeters

Er duiken ook dit keer maar wat graag honden mee. Mensen die zich zorgen maken over de gezondheid van de honden, kunnen we hierbij geruststellen. Phoebe en Teun liggen het hele jaar door in elke zee, sloot, meertje, regenplas en modderpoel die ze kunnen vinden. Waarschijnlijk zijn ze hierdoor beter voorbereid op de plons dan de gemiddelde deelnemende tweebener. Natuurlijk hebben we ook voor de viervoeters warme badjassen en het equivalent van warme chocolademelk paraat na afloop.

Het belooft een enorme happening te worden. Vanaf deze plek wens ik alle lezers van het blog een geweldig & gezond Nieuwjaar en de Nieuwjaarsduikers dat ze maar snel weer warm mogen worden.

En ik, vraagt u? Ik moedig aan. Ik ben een watje. Watjes zinken.

Klik hier om Marlies en de asieldieren te steunen en sponsor de Nieuwjaarsduik 2018!


Opbrengst Nieuwjaarsduik 2018 voor castratie van asieldieren

De volledige opbrengst van de Nieuwjaarsduik 2018 wordt gebruikt voor de castratie en sterilisatie van zwerfdieren die bij Dierentehuis Stevenshage worden opgevangen. Deze castraties zijn essentieel voor het verminderen van het aantal zwerfdieren, maar nemen elk jaar een flinke hap uit het budget en alle steun is zeer welkom. Lees hier meer informatie over onze medische kosten en de Nieuwjaarsduik 2018.

Klik hier om Marlies en de asieldieren te steunen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

Blog
8 juni 2024

Kittens in het asiel

Kittens zijn doorgaans razend populair, zeker wanneer het de eerste van het jaar zijn. Begin mei was het bij ons zo ver: het eerste nestje vrolijke, gezonde pluizebolletjes is klaar voor een nieuw thuis. Binnen de kortste keren stromen er tientallen inschrijvingen binnen voor slechts vijf kittens. Lees in het blog hoe we dàt nou aanpakken…

Nieuws
29 mei 2024

Leidsch Dagblad interviewt vrijwilliger Stef

“Ik vind het nooit eng bij de honden. Als ik rustig ben, zijn zij dat ook.” aldus vrijwilliger Stef in een interview met het Leidsch Dagblad. Onze asielhonden hebben deze editie uiteraard verslonden, want ze zijn dol op Stef!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren