Help de dieren uit Oekraïne

Categories
Nieuws

De oorlog in Oekraïne begint een ramp te worden van ongekende omvang. Om mensen en dieren die huis en haard hebben moeten ontvluchten gedeeltelijk te ontzorgen, hebben verschillende dierenhulporganisaties de handen ineengeslagen voor één meldpunt: Hulp voor Dieren uit Oekraïne. Hier kan hulp aangevraagd worden voor de huisdieren van vluchtelingen. Voor hulpvragen kun je bellen met 088 – 811 3333 (ma t/m vrij 9.00-17.00 uur) of e-mailen naar info@hulpvoordierenuitoekraine.nl. Ook gemeenten, asielzoekerscentra of mensen die privé Oekraïners met hun dieren opvangen, kunnen hier hulp aanvragen. Dieren kunnen dan geholpen worden met de nodige vaccinaties en medische hulp, praktische zaken als mandjes en voer of eventueel tijdelijk onderdak. Momenteel is het nog onduidelijk hoe groot de vraag is en waar er precies behoefte aan is. Samen zoeken de dierenhulporganisaties op basis van de binnengekomen hulpvragen naar passende oplossingen. Dierentehuis Stevenshage ondersteunt dit initiatief van harte en werkt hier via de Nederlandse Federatie Dierenopvang Organisaties (NFDO) ook aan mee.

Hulp voor Dieren uit Oekraïne.

Laatste blog & nieuws

Nieuws
19 mei 2024

De collecteweek gaat van start!

Van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 mei kunt u onze vrijwilligers aan uw deur verwachten met de bekende oranje collectebus. Met elkaar hopen we een mooi bedrag op te halen voor de medische kosten van de asieldieren. Geen collectant gezien? Doneer dan online!

Nieuws
16 mei 2024

Kunstveiling brengt ruim 300 euro op voor de asieldieren!

Begin mei waren we uitgenodigd bij de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. Er werd enthousiast geboden op de unieke werken van verschillende (internationale) kunstenaars. Bekijk hier de foto’s én maak kennis met ex-asielkonijn Bobo, die één van de werken maakte.

Blog
4 mei 2024

Babs

Wanneer Babs in het asiel terechtkomt, blijkt er van alles mis met haar ogen. We vragen ons af of ze überhaupt nog wel iets ziet. Ze gaat linea recta naar onze ziekenboeg en ontpopt zich daar tot een ontzettend lieve poes. Helaas blijkt een operatie onvermijdelijk, maar Babs geeft niet op. Lees hier het verhaal van Babs.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren