Intussen in het asiel: Een kitten voor veertigplussers

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Op zondag verzorg ik Pieter, een stramme oudere kat in de ziekenboeg. Hij heeft zijn hele hok inclusief zichzelf onder gesmeerd met diarree. Gelukkig maakt zijn karakter veel goed. Hij is blij met de aandacht, laat zich braaf schoonpoetsen, injecteren met medicijn en eet netjes zijn bordje leeg.

Samen met Syl (nou vooruit, Syl doet het meeste werk) ruim ik het archief naast mijn kantoor op. De Open Asieldag komt eraan en dan komt daar de voorraad prijzen, cadeaus, promotiemateriaal en nog veel meer te liggen. Maar dan moet daar wel plek voor zijn…

De zondag wordt verder gevuld met e-mail die in mijn weekend is binnengekomen, updates over de dieren en een beetje administratie.

Ook op maandag verzorg ik Pieter en ben tevreden over zijn vooruitgang. Hoewel hij zwak is, is hij levendig en aanhankelijk en beweegt hij zich al wat makkelijker. Ik hou hem scherp in de gaten…

Op maandag komen er katten binnen vanuit twee andere dierenopvangcentra. Ze zijn vrijgegeven door de rechter nadat ze in beslag waren genomen. Wij mogen ze gaan herplaatsen.

Allereerst om tien uur een jonge kat van een jaar of twee. Lotje heet ze en ze mag meteen naar de plaatsbare kattenhal. De vrijwilligers die haar brengen hebben er al een hele dag op zitten. Ze krijgen uiteraard koffie en ik laat hen het asiel zien.

’s Middags komt er een nestje van vijf kittens binnen van net 7 weken oud. Ze zijn erg klein voor hun leeftijd maar gelukkig ook levendig en speels. Snel verzamelen we allerlei spullen want ze gaan meteen door naar een pleeggezin. Die zullen er heel wat werk aan hebben, maar ook veel plezier.

Op dinsdag zijn alle collega’s er en heeft dierenarts Roel spreekuur. Dat betekent: overleg met iedereen over ehh alles…  Om 11 uur staat de coach van stagiair Suze voor onze neus en samen met Marianne maken we afspraken hoe we Suze zo goed mogelijk kunnen begeleiden.

Na de lunch werk ik nog wat mailtjes weg en fiets dan met bestuurslid Suzan naar een workshop van DTG over Online Marketing. Hoe Stevenshage beter gevonden kan worden op internet en hoe we onze website kunnen optimaliseren. Best interessant, al moeten we nog uitzoeken wat voor ons noodzakelijk dan wel nuttig is en wat overbodig. En het moet liefst wel gratis natuurlijk. De petit fours zijn in ieder geval erg lekker…

Woensdag overleg ik met Marianne over de ‘silent auction’ tijdens  onze Open Asieldag op 8 oktober. De wat? De stille veiling, waarbij mensen gedurende de open dag op papier kunnen bieden op allerlei moois. We vragen mensen en bedrijven die het asiel een warm hart toedragen om een bijdrage. Marianne is er een kei in om dingen los te peuteren, dus hebben we op 8 oktober een aantal prachtige dingen te veilen.

Dan is er bezoek van de gedragstherapeute van asiel Amsterdam. Die is benieuwd naar ons nieuwe gebouw en onze aanpak met de asielhonden. En wij naar de hare, natuurlijk. Het is fijn om op deze manier contact te hebben om elkaar te kunnen helpen als dat nodig is.

’s Middags rij ik met Eline naar Gouderak. We brengen een aantal asielkatten naar een opvang daar. De katten in kwestie worden daar herenigd met voormalige huisgenoten die ook in die opvang zitten. Het is prachtig en heerlijk rustig daar, met blije katten en zorgzame mensen. We worden er helemaal zen van.

Even maar, want als we terug komen in het asiel horen we dat er een kittentje van een week oud is  binnengebracht. Die heeft vrijwel continu zorg nodig. Marlies heeft de dagdienst en ik neem het op me om McCloud (het katertje is op straat gevonden door een agent – alleen mensen van boven de 40 zullen de naam kunnen plaatsen) ’s nachts elke 3 á 4 uur een flesje te geven en te laten plassen.

Op donderdagochtend om 9:30 uur ontvang ik samen met bestuursleden Lizette en Nienke een aantal contactpersonen van gemeenten voor wie we de dieren opvangen. We wisselen van gedachten over een aantal kwesties en ik leid de gasten rond door ons gebouw.

Om 11 uur bespreek ik met Marlies en Syl de asielkatten. Door de niesziekte van een paar weken terug is een aantal katten nog niet voldoende ingeënt en moet dus langer in de quarantaine blijven. Daardoor stagneert de doorstroming naar de hallen enigszins. Met een beetje passen en meten lukt het om een aantal hokken vrij te maken voor zwerfkatten.

’s Middags laat Marlies me een app-je zien van Marty. “Ik kom straks McCloud ophalen” staat er. Marty is al heel lang vrijwilligster én pleegmoeder voor moederloze kittens.  Ik ben blij voor McCloud dat hij mag gaan logeren. Niet geheel vrij van eigenbelang natuurlijk.

De rest van de middag besteed ik aan administratie, correspondentie en e-mail en dan is mijn week, afgezien van dit blog en mijn dagelijkse avondronde, weer ten einde. Even uitrusten, bijslapen en zondag gaan we met frisse moed weer verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Nieuws
19 juni 2024

Leesvoer voor de zomer: de nieuwe Beestenbende!

Spelen is goed voor dieren! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat en nog veel meer leest u in de gloednieuwe editie van ons lijfblad Beestenbende. Met onder meer een charme-offensief van covergirl Jaimy, een interview met vrijwilligster Indy en een woordzoeker voor op het strand.

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

Blog
8 juni 2024

Kittens in het asiel

Kittens zijn doorgaans razend populair, zeker wanneer het de eerste van het jaar zijn. Begin mei was het bij ons zo ver: het eerste nestje vrolijke, gezonde pluizebolletjes is klaar voor een nieuw thuis. Binnen de kortste keren stromen er tientallen inschrijvingen binnen voor slechts vijf kittens. Lees in het blog hoe we dàt nou aanpakken…

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren