Intussen in het asiel: De Wensboom

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Een mailtje van Talpa. Of we een klas met kinderen een dagje uit kunnen bezorgen. Mmm, een hele klas? Nou ja, een paar. Tja, een paar moet wel lukken. Voor welk programma is het eigenlijk? De Wensboom. Met Johnny de Mol.

Ik kende het programma niet maar ja, een kans om ons asiel op nationale televisie te krijgen, laat je natuurlijk niet lopen. Dus nodigen we de producers uit voor een praatje in het asiel.

De veiligheid van de kids en het welzijn van dieren staan natuurlijk op nummer één en daarom hebben we heel wat voorwaarden en eisen. Maar de producers pakken dat prima op en doen leuke suggesties. We zeggen daarom onze medewerking definitief toe en wachten op de dingen die komen gaan. Het is een bijzondere aanvulling op het rijtje “wat je zoal meemaakt in het asiel”.

De dag van de opname wordt vastgesteld. Op 23 februari is het zover. (De reden dat u er nu pas een blog over leest, is omdat we er nog niet over mogen praten tot een week vóór de uitzending. En dat is nu dus. Het programma wordt uitgezonden op donderdag 31 maart om 21:30 op RTL4 .)

Wat is nu eigenlijk het verhaal van het programma? Iemand mag een wens doen voor iemand anders. En Johnny komt dan langs om alles mogelijk en mee te maken.

In dit geval had een meisje een wens gedaan voor haar vriendinnetje. Die kan zelf thuis geen dieren hebben, maar vindt ze wel heel leuk. Dus de wens was om een middagje mee te helpen in het asiel.

En dat hebben ze geweten! We hebben de kinders natuurlijk flink aan het werk gezet en dat deden ze vol enthousiasme. Schoonmaken, uitlaten, voeren, alles mochten ze doen, geholpen door de enige echte Johnny! Johnny is wars van sterallures en ziet er na een middagje honden verzorgen net zo ehh uit als de rest van ons. Modderig dus.

Het was een bijzondere middag. Ik mag de meiden alles uitleggen en voordoen. Nu ben ik wel van alle markten thuis, maar voor de camera een hond die staat te stuiteren omdat hij mee uit mag, een halsband omdoen, is toch een hele uitdaging. Ik hoop maar dat dat stukje eruit geknipt is…

Na afloop van het werk, moeten we mee naar buiten want er is een verrassing voor ons. Collega Marianne heeft in het diepste geheim nauw overleg gehad met de producers om de verrassing voor te bereiden. En dat heeft ze heel goed gedaan, want we wisten echt helemaal van niets. De verbazing op onze gezichten is dan ook echt echt!

Wat de verrassing was? Tja, daarvoor zult u toch echt donderdag 31 maart om 21:30 uur op RTL 4 moeten afstemmen…

Laatste blog & nieuws

Nieuws
20 april 2024

Paasuitdaging levert ruim 5000 euro op!

Weet u het nog? In maart deden we mee met de Paaschallenge van Stichting Dierenlot, met een Dog Survival Run, de Paas Bake Sale, shoppen in ons tweedehands winkeltje…alles om geld op te halen voor de asieldieren. En dat is gelukt! Wij zijn alle gulle dierenvrienden zeer dankbaar!

Evenement
18 april 2024

Bied mee op echte kunst en steun de asieldieren!

Eenmaal, andermaal… Heeft u ooit een kunstveiling willen bijwonen? Dit is uw kans! Kom op vrijdagavond 3 mei naar de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. En wie een kunstwerk koopt, steunt de asieldieren!

Blog
6 april 2024

Dag omaatje…

“We hebben een mooie nalatenschap binnengekregen” meldt Nicolette verrast. Het blijkt van mevrouw M., een zeer dierbare klant die verschillende asielhondjes een liefdevol thuis heeft gegeven. Lees in dit blog het bijzondere verhaal van mevrouw M. en haar geliefde Max, Billy en Tommie.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren