Categories
Blog: Intussen in het asiel

“We hebben een kat in een vangkooi” meldt de chauffeur van de dierenambulance “met vreselijk ontstoken ogen”. Op zo’n melding kan je niet anders reageren dan met “ik kom eraan” ook al is het nét het moment dat je de eerste hap van je avondeten wilde nemen.

Ogen

Altijd even spannend, want het gedrag van een kat in een vangkooi is niet te voorspellen. Het kan een superlieve huiskat zijn die zich heeft laten bedotten door het lokvoer óf een schuwe kat die nooit contact heeft gehad met mensen en daar ook zeker niet op zit te wachten.

De chauffeur heeft niets teveel gezegd; de ogen van poes zien er verschrikkelijk uit. Eén oogje is bijna niet te zien. Het lijkt wel verschrompeld te zijn. De andere is gezwollen en bedekt met zweertjes. We brengen de poes direct naar onze ziekenboeg. Ze loopt als een lammetje vanuit de vangkooi het hokje in en begint meteen te eten. Schuw lijkt ze dus gelukkig niet. We noemen haar Babs.

Poes Babs is binnengebracht bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden door de dierenambulance. Er is duidelijk iets aan de hand met haar ogen.
Poes Babs is binnengebracht door de dierenambulance. Er is duidelijk iets aan de hand met haar ogen.

Lief en aanhalig

In de weken erna ontpopt Babs zich tot een lieve, aanhalige en makkelijke gast. Er is van alles mis met haar ogen, zoals een gat in het hoornvlies en restanten van een herpesinfectie. In eerste instantie denken we dat er misschien een oog verwijderd moet worden. Ik sta al klaar om een sponsoractie te starten op onze website, maar al snel gaat het zoveel beter met haar dat verwijderen van het oog niet meer aan de orde is. Ze lijkt toch íets te kunnen zien; in ieder geval weet ze met gemak haar voerbakje te vinden en ontwijkt zonder botsingen obstakels als een krabpaal of een been.

Operatie

Na een aantal weken gestage vooruitgang valt het ineens op dat Babs overdag wegkruipt. Een beetje treuzelt met eten. Ook zien we haar af en toe met een pootje in de ogen wrijven. Dan zien we ineens dat haar linkeroog ingezakt lijkt, als een leeggelopen ballon. Het oog blijkt geperforeerd en het is duidelijk dat Babs er veel last van heeft. Er zit niets anders op dan het toch te verwijderen. Arme Babs, het ging net zo goed…

Poes Babs went na de operatie snel aan de nieuwe situatie. Ze werd opgevangen en verzorgd bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden.
Babs went na de operatie snel aan de nieuwe situatie.

Veerkracht

Ze heeft problemen tijdens het wakker worden uit de narcose, is onrustig en angstig. En dan moet ze ook nog een kapje om zodat ze niet aan de hechtingen kan krabben. Met een kalmerend middel gaat het gelukkig beter.

In de dagen na de operatie lijkt Babs snel te wennen aan haar nieuwe situatie. Ze wordt weer haar knuffelige zelf, eet goed en – we snappen niet helemaal hoe ze het doet – beweegt zich onverschrokken en zonder problemen door de afdeling. Onze aanvankelijke aarzeling “zal ze zich wel kunnen aanpassen aan een leven zonder zicht” is daarmee volledig verdwenen.

Nieuw baasje

Afgelopen dinsdag gingen de hechtingen eruit en daarmee is Babs plotseling klaar om geplaatst te worden. “Zal ik dan toch maar een sponsoractie starten voor je oogoperatie…” zeg ik tegen haar. Ze kijkt me aan en knipoogt. “Van mij mag je hoor. Vraag dan ook meteen even voor een nieuw baasje?”. Bij deze. Babs verdient een huisje waar ze volop in de watten zal worden gelegd en nog heerlijk kan genieten van haar oude dag. Denkt u haar dit te kunnen bieden? Dan maken we heel graag kennis met u via het formulier op Babs’ eigen pagina.

Nu Babs reikhalzend uitkijkt naar een fijn en veilig nieuw thuis, resteert bij ons een flinke deuk in ons operatiepotje. De medische kosten liepen op tot 667 euro. Babs is wat ons betreft elke cent waard. Als u een bijdrage wilt doen in deze kosten, dan kan dat hier.

Lieve Babs is dol op aandacht en geniet intens van het aaien.

Laatste blog & nieuws

Nieuws
16 mei 2024

Kunstveiling brengt ruim 300 euro op voor de asieldieren!

Begin mei waren we uitgenodigd bij de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. Er werd enthousiast geboden op de unieke werken van verschillende (internationale) kunstenaars. Bekijk hier de foto’s én maak kennis met ex-asielkonijn Bobo, die één van de werken maakte.

Nieuws
3 mei 2024

Loopt u met ons mee?

Onze jaarlijkse collecteweek komt er weer aan: van 21 tot en met 25 mei gaan we langs de deuren. Meld u nu aan als collectant en help de dieren in uw regio!

Evenement
2 mei 2024

Bied mee op echte kunst en steun de asieldieren!

Eenmaal, andermaal… Heeft u ooit een kunstveiling willen bijwonen? Dit is uw kans! Kom op vrijdagavond 3 mei naar de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. En wie een kunstwerk koopt, steunt de asieldieren!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren