Adoptie van een dier

Adoptie van een dier

Ons asiel zit vol met geweldige dieren die een nieuw thuis zoeken. Klik in het menu Plaatsbare dieren op de diersoort van uw keuze voor een actueel overzicht. Lees verder voor informatie over adoptie van een asieldier.

Advies van dierverzorgers

Onze ervaren en professionele dierverzorgers adviseren graag welk asieldier bij u past. Als een dier niet in uw situatie past, dan plaatsen we hem of haar niet bij u. We zoeken een geschikt baasje bij een dier en niet andersom. Zo voorkomen we teleurstellingen voor mens en dier.

Huisdierbijsluiter

Een dier adopteren doe je niet zomaar. Daarom adviseren we iedereen die overweegt een huisdier aan te schaffen eerst de huisdierenbijsluiter te lezen. Hier staat alles in over verzorging, voeding, huisvesting, gezondheid, hantering en kosten. Op de website van het LICG (www.licg.nl) vindt u huisdierenbijsluiters van veel dieren en heldere praktische informatie.

Een huisdier is niet voor even: als baasje draag je de verantwoordelijkheid over je dier voor zijn hele leven. Ze hebben tijd, aandacht en juiste zorg nodig. Daarom zetten we in een aparte serie artikelen onder de naam Back to basics een reeks belangrijke aandachtspunten op een rij voor potentiële, nieuwe èn bestaande baasjes van huisdieren. Klik hier om de artikelen te lezen.

Op afspraak

Wij werken uitsluitend op afspraak. U kunt dus niet zomaar langskomen om bij de honden, katten, konijnen of vogels te kijken. Als u interesse heeft in een bepaald dier, stuur ons dan een e-mail met zoveel mogelijk informatie over uzelf, uw gezin, uw (woon)situatie en wat u zoekt in een huisdier, plus uw telefoonnummer. U kunt ons natuurlijk ook bellen op 0900-2020898, van maandag t/m zaterdag van 13.00-16.00 uur.

Vergoeding

We vragen een vergoeding voor het plaatsen van onze asieldieren. Alle honden en katten die het asiel verlaten zijn ingeënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid. De volwassen katten zijn gecastreerd of gesteriliseerd. Ook de mannelijke konijnen zijn gecastreerd. Alle dieren zijn gecheckt door onze dierenarts. Eventuele bestaande medische problemen bespreken wij uiteraard met de nieuwe eigenaar.

Binnenkatten

Van de meeste zwerfkatten weten we niet of ze gelukkig zullen worden in een appartement. Daarom kiezen we in het belang van de kat meestal voor herplaatsing in een huis met een tuin. Van afstandskatten weten we uit welke situatie ze komen. Zo kunnen we goed inschatten of ze in hun nieuwe huis vrij naar buiten moeten kunnen. Hierdoor zijn er relatief weinig katten waarvan we zeker weten dat ze geen moeite hebben met het leven als ‘binnenkat’, terwijl in Leiden juist veel mensen een kat voor in een appartement zoeken. Aan mensen die op zoek zijn naar een binnenkat vragen we daarom begrip voor het feit dat ze vaak wat langer op zoek zullen zijn naar een geschikte kat.

Adoptie van kittens

Voor kittens melden zich meestal meer geschikte nieuwe eigenaars dan er kittens beschikbaar zijn. Daarom hanteren we voor de adoptie van kittens een speciale procedure. Klik hier voor meer informatie.

Adoptie van een konijn

Specifieke informatie over natuurlijk gedrag en speeddaten voor konijnen vindt u op onze pagina over adoptie van een konijn.

Intussen in het asiel: Open brief aan Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid