Adoptie van een dier

Adoptie van een dier

Ons asiel zit vol met geweldige dieren die een nieuw thuis zoeken. Klik in het menu Plaatsbare dieren op de diersoort van uw keuze voor een actueel overzicht. Lees verder voor informatie over adoptie van een asieldier.

Kennismaken met de dieren

Tijdens onze openingstijden kunt u onze asieldieren ontmoeten. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Komt u van ver? Informeer dan vooraf of het dier van uw interesse aanwezig is.

Advies van dierverzorgers

Onze ervaren verzorgers adviseren graag welk asieldier bij u past. Als een dier niet in uw situatie past, dan plaatsen we hem of haar niet bij u. We zoeken een geschikt baasje bij een dier en niet andersom. Zo voorkomen we teleurstellingen voor mens en dier.

Vergoeding

We vragen een vergoeding voor het plaatsen van onze asieldieren. Alle honden en katten die het asiel verlaten zijn ingeënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid. De volwassen katten zijn gecastreerd of gesteriliseerd. Ook de mannelijke konijnen zijn gecastreerd. Alle dieren zijn gecheckt door onze dierenarts. Eventuele bestaande medische problemen bespreken wij uiteraard met de nieuwe eigenaar.

Adoptie van kittens

Voor kittens melden zich meestal meer geschikte nieuwe eigenaars dan er kittens beschikbaar zijn. Daarom hanteren we voor de adoptie van kittens een speciale procedure. Klik hier voor meer informatie.

Adoptie van een konijn

Specifieke informatie over natuurlijk gedrag, speeddaten en koppelvakanties voor konijnen vindt u op onze pagina over adoptie van een konijn.

Bij Dierentehuis Stevenshage zoeken we een geschikt baasje voor elk asieldier.