Titerbepaling

Titerbepaling

Sinds begin 2016 accepteren we titerbepalingen in ons pension. Een titerbepaling is een bloedonderzoek waarbij wordt gekeken of het lichaam van het dier voldoende antistoffen tegen een bepaalde ziekte heeft aangemaakt. Wij accepteren alléén titerbepalingen voor hondenziekte, parvovirus en kattenziekte. Dat betekent dat de entingen tegen de ziekte van Weil, kennelhoest en niesziekte jaarlijks aantoonbaar herhaald moeten worden. Bij binnenkomst in het pension moeten alle entingen minstens twee weken oud maar niet ouder dan 12 maanden zijn.

Voor de titerbepaling zelf geldt dat het teststrookje in het vaccinatieboekje moet zijn bevestigd en niet langer dan een jaar geleden mag zijn uitgevoerd. De datum en het resultaat moeten door de dierenarts zijn geaccordeerd.

Neem voor informatie of bij vragen contact op met Dierentehuis Stevenshage. Onze voorwaarden kunnen verschillen van het advies van uw eigen dierenarts. Als de entingen en/of titerbepalingen niet in orde zijn, dan nemen we uw dier niet aan. Neem dus geen risico!