Categories
Blog: Intussen in het asiel

Ik vind het een eer om onderdeel uit te maken van Team Stevenshage. Al lijken we soms meer een familie dan een team, compleet met gekissebis, geharrewar, plagerijen en practical jokes. Maar ook omdat we altijd voor elkaar klaar staan en onvoorwaardelijk loyaal zijn. Af en toe hebben we een familiebijeenkomst personeelsavond en afgelopen dinsdag is dat ook weer het geval.

Het is een zogenaamde Voeten-op-Tafel bijeenkomst (lees: pizza-avond) met het bestuur van onze stichting. Even uitleggen: Dierentehuis Stevenshage wordt beheerd door de Stichting Dierentehuizen voor Leiden en Omstreken (SDLO). Het vaste personeel is in dienst van de stichting en de stichting heeft een bestuur dat bestaat uit vrijwilligers.

De kernwaarden van Stevenshage

Zo’n avond is niet alleen voor de gezelligheid – we bespreken ook serieuze asielzaken. Ditmaal is dat het Stevenshage DIN. Het wat? Het DIN. DIN staat voor Doel Inspanningen Netwerk. Het geeft visueel weer wat onze doelen zijn en hoe we die denken te gaan bereiken. Klik hier of op de afbeelding hieronder om ons DIN in te zien. De onderste laag is het fundament. Daarin staat wat we in de afgelopen jaren met z’n allen al hebben volbracht. Het DIN bevat ook onze kernwaarden, zoals dier- en mensvriendelijkheid, integriteit en duurzaamheid.

Het Doel Inspanningen Netwerk van Dierentehuis Stevenshage (2018)

Hekel aan rollenspellen

Samen met Mariëlle hebben Syl en ik de avond voorbereid. Van tevoren loopt iedereen een beetje te vissen wat ze kunnen verwachten, naast pizza. De meeste collega’s hebben een hartgrondige hekel aan rollenspellen. We bedenken dus een fictief scenario van rollenspel, verkleedkleren en ander leuks om iedereen een klein beetje op stang te jagen. Een beetje plaaggeest is ons niet vreemd.

In werkelijkheid hebben we – in het diepste geheim – korte teksten over alle collega’s en bestuursleden geschreven, met daarin wapenfeiten die hij of zij concreet tot stand heeft gebracht. Die teksten verberg ik stilletjes door het hele asiel tijdens het pizza eten. Die moeten de medewerkers en bestuursleden in een speurtocht door het hele asiel terug zien te vinden. Geen voeten op tafel dus. Ieder leest zijn of haar tekst ter plekke in de groep voor. Het zijn stuk voor stuk lovende teksten. Zowel het personeel als het bestuur vervullen vol enthousiasme hun taak en nog veel meer dan dat.

Het ándere Team Stevenshage

Na afloop gaan we nog even wat drinken in de kantine. Voor iedereen ligt er als verrassing en goedmakertje voor al ons gejok een mooi ingepakte doos ‘chocola’ op tafel. Allemaal tegelijk uitpakken! Eén voor één komen er blanco kartonnen dozen tevoorschijn en als die open gaan: verrassing! Vanaf canvas kijkt dat ándere Stevenshage team ons aan: Norah, Teun, Kiki, Trip, Aybo, Miezelien, Amstel en Jessie. Prachtige portretten van onze dieren, subliem getekend door Maarten Wolterink. Bekijk alle portretten hieronder.

Nu iedereen ziet wat de reden is voor onze waarheidsverdraaiingen wordt Mariëlle, Syl en mij ruimhartig vergiffenis geschonken – een pak van ons hart, want we voelen ons echt schuldig. De rest van de week moeten we het nog wel een paar keer horen, maar dat nemen we op de koop toe.

En zo wordt een avond waarnaar met enige twijfel werd uitgekeken tot een avond waarop met veel plezier wordt teruggekeken.

Bovenstaande portretten zijn gemaakt door Maarten Wolterink. Samen met zijn zoon Rolf tekent hij ook uw dier op een herkenbare en artistieke manier. Bekijk hun werk via Rolf & Maarten Dierenportretten en kies een van de twee tekenaars voor de stijl die u het meest bevalt. Met de beste foto’s die u kunt leveren gaan Rolf of Maarten dan aan de slag. Neem via maarten@mwcartoons.nl contact met hen op voor de mogelijkheden en prijzen.

Laatste blog & nieuws

Nieuws
20 april 2024

Paasuitdaging levert ruim 5000 euro op!

Weet u het nog? In maart deden we mee met de Paaschallenge van Stichting Dierenlot, met een Dog Survival Run, de Paas Bake Sale, shoppen in ons tweedehands winkeltje…alles om geld op te halen voor de asieldieren. En dat is gelukt! Wij zijn alle gulle dierenvrienden zeer dankbaar!

Evenement
18 april 2024

Bied mee op echte kunst en steun de asieldieren!

Eenmaal, andermaal… Heeft u ooit een kunstveiling willen bijwonen? Dit is uw kans! Kom op vrijdagavond 3 mei naar de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. En wie een kunstwerk koopt, steunt de asieldieren!

Blog
6 april 2024

Dag omaatje…

“We hebben een mooie nalatenschap binnengekregen” meldt Nicolette verrast. Het blijkt van mevrouw M., een zeer dierbare klant die verschillende asielhondjes een liefdevol thuis heeft gegeven. Lees in dit blog het bijzondere verhaal van mevrouw M. en haar geliefde Max, Billy en Tommie.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren