De dierenstrips van Maarten Wolterink

Categories
Blog: Intussen in het asiel

We trappen het nieuwe jaar af met het uitspreken van onze waardering voor Maarten Wolterink. De Leidse cartoonist en illustrator zet zich op een wel heel bijzondere manier voor onze asieldieren in: hij tekent!

Strip Dierenmensen

Ruim vijf jaar geleden kreeg ons asielmagazine Beestenbende een compleet nieuwe look, met een nieuwe indeling en volledig in kleur. Speciaal voor ons vernieuwde lijfblad riep Maarten eind 2017 de strip Dierenmensen in het leven. Sindsdien tekent hij elk kwartaal een nieuwe strip. Ze zijn vaak gebaseerd op echte situaties in het asiel of op een actueel thema. Zoals de kandidaat-baasjes die zich doorgaans met een handjevol tegelijk melden voor kittens, maar ineens rijen dik stonden toen er raskittens beschikbaar kwamen. Of de hond die de instructies van zijn baasje volkomen negeert niet goed begrijpt vanwege diens mondkapje in tijden van corona.

Klik op de afbeelding voor alle strips die Maarten Wolterink tekende voor Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Humor

De Dierenmensen-strips van Maarten zijn altijd treffend en met een knipoog. Want dat is natuurlijk de kracht van een goede cartoonist: de ernst van het leven relativeren in spotprenten, graptekeningen en karikaturen. Daarbij hoeft humor niet altijd voor iedereen hetzelfde te betekenen. Voor Stevenshage weet Maarten voor ons de juiste snaar te raken: prikkelend, maar met respect voor de asieldieren, hun baasjes èn de asielmedewerkers. Er vindt binnen ons team met enige regelmaat discussie plaats over gevoelige onderwerpen die in de strips terugkomen. En ja, dat is precies het werk van een cartoonist. Het feit dat sommige medewerkers zichzelf zouden kunnen herkennen in de stripfiguren van Maarten berust daarbij natuurlijk geheel op toeval…

In de afgelopen wintereditie is de twintigste Dierenmensen verschenen. Klik hier voor alle strips die Maarten voor Dierentehuis Stevenshage tekende!

Klik op de afbeelding voor alle strips die Maarten Wolterink tekende voor Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Kleurplaten en live tekenen

Naast de Dierenmensen-strip tekende Maarten tweemaal een geweldige kleurplaat voor Stevenshage. Deze delen we uit op evenementen en gebruiken we voor kleurwedstrijden gericht op kinderen, maar waarbij we na groot protest van onze medewerkers en vrijwilligers de categorie ‘volwassenen’ toch ook maar hebben toegevoegd. Verder is Maarten beroemd om zijn geweldige dierenportretten. Menig viervoetig asielmedewerker legde hij vast, en op onze jaarlijkse Open Asieldag mochten we Maarten al meerdere keren ontvangen terwijl hij live cartoons tekent van de huisdieren van bezoekers. Een deel van de opbrengst van die dag doneert hij aan het asiel. Wie ook zo’n tekening van zijn of haar huisdier wil, kan contact opnemen via de website van Maarten Wolterink.

We zijn Maarten zeer dankbaar voor zijn bijzondere steun aan ons asiel, en namens de asieldieren hopen we onze samenwerking nog lang voort te zetten!

Klik op de foto voor alle strips die Maarten Wolterink tekende voor Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Klik op de afbeelding voor alle strips die Maarten Wolterink tekende voor Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Klik op de afbeelding voor alle strips die Maarten Wolterink tekende voor Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

 

Laatste blog & nieuws

Nieuws
20 april 2024

Paasuitdaging levert ruim 5000 euro op!

Weet u het nog? In maart deden we mee met de Paaschallenge van Stichting Dierenlot, met een Dog Survival Run, de Paas Bake Sale, shoppen in ons tweedehands winkeltje…alles om geld op te halen voor de asieldieren. En dat is gelukt! Wij zijn alle gulle dierenvrienden zeer dankbaar!

Evenement
18 april 2024

Bied mee op echte kunst en steun de asieldieren!

Eenmaal, andermaal… Heeft u ooit een kunstveiling willen bijwonen? Dit is uw kans! Kom op vrijdagavond 3 mei naar de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. En wie een kunstwerk koopt, steunt de asieldieren!

Blog
6 april 2024

Dag omaatje…

“We hebben een mooie nalatenschap binnengekregen” meldt Nicolette verrast. Het blijkt van mevrouw M., een zeer dierbare klant die verschillende asielhondjes een liefdevol thuis heeft gegeven. Lees in dit blog het bijzondere verhaal van mevrouw M. en haar geliefde Max, Billy en Tommie.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren