Algemene informatie

Algemene informatie

Bij Dierentehuis Stevenshage vangen wij honden, katten, konijnen, knaagdieren en (tamme) vogels op.

Contactgegevens

Telefoon: 0900 202 08 98 (30 ct/min)
E-mail: asiel@dierenasielleiden.nl
Adres: Kenauweg 1, 2331 BA Leiden

Openingstijden

Wij werken uitsluitend op afspraak. Bent u zich nog aan het oriƫnteren? Kijk dan altijd eerst bij onze plaatsbare dieren. U kunt uw interesse in een specifiek dier kenbaar maken door het formulier in te vullen. U kunt niet zomaar langskomen of een algemene afspraak maken om dieren te bekijken.

Maandag t/m zaterdag: 13.00 tot 16.00 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

Verzorgingsgebied

In het asielgedeelte van ons dierentehuis vangen we zwerf- en afstandsdieren op, afkomstig uit ons verzorgingsgebied. Dit gebied bestaat uit de gemeenten Kaag en Braassem, Katwijk (Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg), Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Teylingen (Sassenheim, Voorhout en Warmond), Voorschoten en Zoeterwoude.

Zwerfdieren

Zwerfdieren verzorgen wij 14 dagen. In die tijd proberen wij de eigenaar terug te vinden. Lukt dat niet, dan gaan we na die 14 dagen op zoek naar een nieuwe baas. Klik hier voor een actueel overzicht van gevonden dieren die bij ons zijn binnengebracht.

Aanvullende diensten

  • Naast het asiel is Stevenshage ook een dierenpension
  • Wij voorzien in educatie en voorlichting
  • Wij vervullen een sociaal-maatschappelijke functie (sociale werkplaats, stages en taakstraffen)
  • Wij zijn een verkooppunt voor speciale dierbenodigdheden, zoals Carnibest diervoeding

Professionele dierzorg

De kwaliteit van de zorg voor de dieren die aan ons zijn toevertrouwd staat bij ons voorop. Daarnaast spannen wij ons in om in alle opzichten een professionele organisatie te zijn, waar we niet alleen dieren, maar ook mensen en onze omgeving goed behandelen. Lees hier verder over de opleidingen van onze medewerkers en ons beleid op het gebied van veiligheid.

Groen asiel

Dierentehuis Stevenshage draagt bij aan duurzaamheid door energiebesparing, groenvoorziening en afvalscheiding. Onze in 2014 gerealiseerde nieuwbouw speelt hierin een belangrijke rol en in 2019 zijn er 164 zonnepanelen op onze daken bijgekomen die ruim in onze elektriciteitsbehoefte voorzien. Lees meer over ons groene asiel in ons Jaarverslag.

Financiƫle informatie

Instellingsnaam: Stichting Dierentehuizen Leiden en Omstreken (SDLO)
IBAN: NL 71 INGB 0000 0146 50
Fiscaal nummer (RSIN): 0028.17.378
KvK-nummer: 41165007
BTW-nummer: NL002817378B01

Belastingvrij schenken

Dierentehuis Stevenshage is door de Belastingdienst aangewezen als algemeen nut beogende instelling (ANBI) onder onze instellingsnaam Stichting Dierentehuizen Leiden e.o. te Leiden. Hierdoor kunt u uw gift aan onze asieldieren aftrekken van uw inkomstenbelasting. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Belastingdienst.