Algemene informatie

Algemene informatie

In Dierentehuis Stevenshage vangen  wij honden, katten, konijnen, knaagdieren en (tamme) vogels op.

In het asielgedeelte van ons dierentehuis vangen we zwerf- en afstandsdieren op, afkomstig uit ons verzorgingsgebied. Dit gebied bestaat uit de gemeenten Kaag en Braassem, Katwijk (Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg), Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Teylingen (Sassenheim, Voorhout en Warmond), Voorschoten en Zoeterwoude. Zwerfdieren verzorgen wij 14 dagen. In die tijd proberen wij de eigenaar terug te vinden. Lukt dat niet, dan gaan we na die 14 dagen op zoek naar een nieuwe baas.

Naast het asiel is Stevenshage ook een dierenpension. Verder voorzien wij ook in educatie en voorlichting, in een sociaal-maatschappelijke functie (sociale werkplaats, stages en taakstraf) en zijn we een verkooppunt voor speciale dierbenodigdheden, zoals Carnibest diervoeding.

In 2014 is de huisvesting van Dierentehuis Stevenshage vernieuwd. Lees hier meer over de nieuwbouw.

Contactgegevens
Telefoon: 0900 202 08 98 (30 ct/min)
E-mail: asiel@dierenasielleiden.nl
Adres: Kenauweg 1, 2331 BA Leiden

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 13.00 tot 16.00 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

Financiële informatie
Instellingsnaam: Stichting Dierentehuizen Leiden en Omstreken (SDLO)
IBAN: NL 71 INGB 0000 0146 50
Fiscaal nummer (RSIN): 0028.17.378

Belastingvrij schenken
Dierentehuis Stevenshage is door de Belastingdienst aangewezen als algemeen nut beogende instelling (ANBI) onder onze instellingsnaam Stichting Dierentehuizen Leiden e.o. te Leiden. Hierdoor kunt u uw gift aan onze asieldieren aftrekken van uw inkomstenbelasting. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Belastingdienst.