Yoga voor de asieldieren 2019

Yoga voor de asieldieren 2019

Op zondagochtend 23 juni 2019 gaf yogadocente Aurora een yogales aan maar liefst 28 dierenliefhebbers op het voorplein van Dierentehuis Stevenshage. De volledige opbrengst van de les bedroeg maar liefst 420 euro voor de asieldieren!

Van asielkat naar asielyoga

De yogales werd gegeven door yogadocente Aurora de Leeuw. Zij adopteerde ooit witte asielkat Rufus bij Dierentehuis Stevenshage. Aurora draagt het asiel een warm hart toe en daarom doneerde ze de volledige opbrengst van deze unieke yogales op het asielterrein aan de asieldieren van Dierentehuis Stevenshage!

Yogales voor iedereen

Maar liefst 28 dierenliefhebbers streken met hun yogamatten rond Aurora neer op het asielterrein, onder toeziend oog van de asielkonijnen en enkele viervoetige medewerkers. De yogales was qua niveau geschikt voor iedereen. Ongeveer de helft van de mensen had al ervaring en bracht een eigen yogamat mee. Voor de anderen waren er matten beschikbaar van het Universitair Sportcentrum Leiden.

Yoga op een unieke plek

Van de downward facing dog – die mocht natuurlijk niet ontbreken – naar de warrior pose en van de cobra naar de child’s pose. Bij een zomerse temperatuur die tijdens de les opliep naar 25 graden leidde Aurora de groep ogenschijnlijk moeiteloos een uur lang door de serie asana’s om lichaam en geest tot rust te brengen, met op de achtergrond af en toe een blaf vanuit het asiel. Na de les was er tijd om bij te komen met water en biologisch fruit, dat speciaal door Kievit beschikbaar was gesteld. Zo werd de allereerste yogales ooit op deze unieke locatie een feit!

Namens de asieldieren zijn we Aurora en alle deelnemers, inclusief de mensen die wel doneerden maar niet konden komen, zeer dankbaar voor deze prachtige ervaring en dito opbrengst!