Zorgen om woontoren naast Dierentehuis Stevenshage

Zorgen om woontoren naast Dierentehuis Stevenshage

Wellicht heeft u al gehoord van de concrete plannen voor een ruim 70 meter hoge woontoren in de directe omgeving van Dierentehuis Stevenshage. Het gaat om de locatie tussen de A44, de Ommedijkseweg en de Haagse Schouwweg.

Lees verder onder de afbeelding

De geplande bouwlocatie van de toren (rood) ligt vlak naast Dierentehuis Stevenshage (blauw)

Geluidsoverlast

De plannen voor deze woontoren baren ons grote zorgen. Vooral de te verwachten geluidsoverlast voor de toekomstige bewoners van de toren stemt ons ongerust. Vlakbij de geplande bouwlocatie bevinden zich de buitenkennels van onze honden. De dieren verblijven daar iedere dag tweemaal een uur. De honden blaffen er dan meestal flink op los, terwijl onze medewerkers en vrijwilligers de binnenkennels schoonmaken. Nog dichter bij de beoogde plek voor de woontoren ligt ons hondenbos, waar de honden dagelijks worden uitgelaten en getraind. Ook daar laten de honden wel eens van zich horen. Dit zal toekomstige bewoners van de geplande woontoren absoluut niet ontgaan. Het verblijf in de buitenkennels en in het speelbos zijn echter essentieel voor het welzijn van de honden en wettelijk verplichte onderdelen voor het optimaal functioneren van ons dierentehuis.

Onhoudbare situatie

We voorzien op termijn een onhoudbare situatie als er vooraf geen oplossing voor dit probleem komt. Ons bestuur heeft haar zorgen daarom schriftelijk bij de gemeente Leiden geuit. Inmiddels zijn wij in gesprek met zowel de gemeente Leiden als met de projectontwikkelaar. Ze zijn allebei bij Dierentehuis Stevenshage op bezoek geweest en hebben daar de situatie met eigen oren kunnen waarnemen. Uiteraard blijven wij hierover met beide partijen in contact totdat er een oplossing gevonden is. Daarnaast nemen onze bestuursleden actief deel aan alle publieke bijeenkomsten die de projectontwikkelaar en de gemeente Leiden rond dit project organiseren.

Klik hier om de brief te lezen waarin het bestuur van Dierentehuis Stevenshage haar zorg uit over de voorgenomen bouwplannen.

Het hondenbos van Dierentehuis Stevenshage, waar honden worden uitgelaten en getraind.