Sponsoractie Nieuwjaarsduik 2019

Sponsoractie Nieuwjaarsduik 2019

De sponsoractie rond de Nieuwjaarsduik 2019 is afgelopen. Uw steun blijft natuurlijk altijd welkom!  Doe direct een donatie of klik hier voor alle andere manieren waarop u de asieldieren kunt steunen.

Op 1 januari 2019 doken maar liefst 10 heldhaftige dierenvrienden het koude water van het Valkenburgse Meer in om geld op te halen voor de asieldieren. De Helden van Stevenshage riepen hun familie, vrienden en collega’s op om hen te sponsoren. Op onze beurt riepen wij onze achterban op om ook een duit in het zakje te doen. Alles bij elkaar leverde dat een recordopbrengst van maar liefst 2525 euro op die we komend jaar goed kunnen gebruiken om de zwerfdieren die wij opvangen te vaccineren. Hulde aan alle duikers én aan alle mensen die hebben gedoneerd. We zijn jullie namens de asieldieren meer dan dankbaar!

Opbrengst voor de vaccinatie van zwerfdieren

De volledige opbrengst wordt gebruikt voor het vaccineren van zwerfdieren die bij Dierentehuis Stevenshage worden opgevangen. Jaarlijks lopen deze kosten op tot ruim €9000. Dat is bijna een derde van de totale medische basiskosten die het asiel jaarlijks maakt om de opgevangen dieren klaar te stomen voor een nieuwe eigenaar. Onder de medische basiskosten vallen zaken als vaccinaties, chipregistraties, ontworming, ontvlooiing, castraties en dieetvoer, maar geen andere medische behandelingen zoals antibioticakuren, medicijnen en (spoed)operaties. Alle medische basiskosten bij elkaar lopen jaarlijks op tot ruim €30.000.

Beleef de Nieuwjaarsduik 2019 opnieuw!

Het Leidsch Dagblad opende het nieuwe jaar met het artikel Zwartharige Phoebe trekt je over de streep het Valkenburgse Meer in. Ook Emile van Aelst was erbij en maakte een verslag met prachtige foto’s voor Sleutelstad en voor zijn eigen nieuwssite Leidse Glibber. UnityNU interviewde in deze video onze kattenverzorgster Marlies en volgde één van de durfals die voor de asieldieren te water ging. In het radioprogramma De avond van Sleutelstad werden beheerder Nicolette en duiker Marianne geinterviewd. Klik hier om het fragment terug te luisteren!

De LIVE video die we zelf maakten voor onze volgers op Facebook kunt u hieronder terugkijken.

Vorige edities van de Nieuwjaarsduik

Klik hier voor een impressie van de Nieuwjaarsduik 2018 met kattenverzorgster Marlies en het team van Dierenartsenpraktijk De Keerhoeve.

Beleef hier de Nieuwjaarsduik 2017 waarmee Marlies samen met asielhond Kanella en het Keerhoeve team het jaar 2017 op fantastische wijze opende voor Dierentehuis Stevenshage!

De Helden van Stevenshage deden de Nieuwjaarsduik om geld op te halen voor de asieldieren van Dierentehuis Stevenshage in Leiden. Foto: Emile van Aelst (Leidse Glibber)