Back to basics

Back to basics

De vraag naar huisdieren is door de coronacrisis flink gestegen. We zien graag een thuis voor ieder zwerf- of afstandsdier, maar vrezen ook voor impulsieve beslissingen. Een huisdier is niet voor even: als baasje draag je de verantwoordelijkheid over je dier voor zijn hele leven. Ook straks na de coronacrisis, hebben huisdieren tijd, aandacht en juiste zorg nodig. Daarom zetten we in 2021 graag een reeks belangrijke aandachtspunten op een rij voor potentiële, nieuwe èn bestaande baasjes van huisdieren.

We publiceren de verschillende onderwerpen eerst in verkorte vorm in ons asielmagazine Beestenbende, dat elk kwartaal verschijnt. Een uitgebreide versie van de artikelen vindt u na publicatie van elke Beestenbende op deze pagina.

1. Hoe kom je aan een huisdier? 

Wilt u een huisdier? Ga dan niet shoppen in een dierenwinkel, tuincentrum of op internet, maar kies voor een erkende opvang. In dit uitgebreide artikel vindt u informatie en tips over de aanschaf van honden, katten, konijnen en vogels. Klik hier om het artikel te lezen.

2. Hoe introduceert u uw nieuwe huisdier in uw leven?

Het is zover: uw nieuwe huisgenoot mag mee naar huis! Bent u er al helemaal op voorbereid, is uw huis en zijn eventuele andere huisdieren klaar voor het nieuwe familielid? Wij delen tips van onze dierverzorgers! Klik hier om het artikel te lezen.

3. Hoeveel tijd kost een huisdier?

Verschijnt half september 2021.

4. Wat als u niet meer voor uw dier kunt zorgen?

Verschijnt half december 2021.